Ισραήλ: Νεκροί 3 στρατιώτες μετά από επεισόδιο στα σύνορα με Αίγυπτο

Οι Ισραηλινοί σκότωσαν έναν Αιγύπτιο αστυνομικό

Ισραηλινοί στρατιώτες

Τρεις ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα από σφαίρες κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο από έναν αιγύπτιο «αστυνομικό», ο οποίος σκοτώθηκε επίσης, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, σ' ένα σπάνιο επεισόδιο οι συνθήκες του οποίου παραμένουν συγκεχυμένες.

Ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε από την πλευρά του πως ένα «μέλος των δυνάμεων ασφαλείας που καταδίωκε λαθρεμπόρους ναρκωτικών» διέσχισε ένα σημείο ελέγχου ανάμεσα στις δύο χώρες. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ακολούθησε «ανταλλαγή πυρών με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, η οποία προκάλεσε τρεις νεκρούς στην ισραηλινή πλευρά». Ο Αιγύπτιος σκοτώθηκε επίσης κατά τη σύγκρουση αυτή.

Χιλή: Μυστήριο με τον θάνατο χιλιάδων πουλιών -«Κάτι συμβαίνει στη θάλασσα»

Η ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε το μεσημέρι με έναν αιγύπτιο αστυνομικό, για τον οποίο πιστεύεται ότι ήταν αυτός που είχε πραγματοποιήσει την αρχική επίθεση. Στρατιώτες τον αναζήτησαν και τον σκότωσαν σε ανταλλαγή πυρών, πάντα σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Οι δύο πρώτοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν είχαν αρχίσει χθες, Παρασκευή, το βράδυ, βάρδια φρουράς σε φυλάκιο του ισραηλινού στρατού στη μεθοριακή ζώνη με την Αίγυπτο, στην έρημο του Νεγκέβ, θέατρο επανειλημμένων επεισοδίων που συνδέονται με το λαθρεμπόριο νακρωτικών. Τα πτώματά τους βρέθηκαν σήμερα το πρωί, ανέφερε στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Σύγκρουση τρένων στην Ινδία: Τουλάχιστον 288 νεκροί και 850 τραυματίες

Αμέσως άρχισε επιχείρηση για να βρεθεί ο ύποπτος για τους φόνους, ο οποίος εντοπίσθηκε μερικές ώρες αργότερα στην ίδια ζώνη, σε ισραηλινό έδαφος.

«Το μεσημέρι, στη διάρκεια των ερευνών, οι ισραηλινοί στρατιώτες εντόπισαν τον επιτιθέμενο σε ισραηλινό έδαφος», ανέφεραν οι ένοπλες δυνάμεις σε ανακοίνωσή τους.

«Τρόμος στον αέρα»: Αεροπορική εταιρεία ζυγίζει τους επιβάτες στο check-in!

Από τους δύο στρατιώτες που σκοτώθηκαν κατά την αρχική επίθεση, ο ένας ήταν γυναίκα, η 19χρονη Λία Μπεν Νουν, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός. Η μονάδα του ισραηλινού στρατού που περιπολεί στα ισραηλινοαιγυπτιακά σύνορα είναι μικτή.

Βρετανία: Νέα έρευνα συνδέει την υγεία της καρδιάς με αυτή του εγκεφάλου!

«Έρευνα διεξάγεται σε πλήρη συνεργασία με τον αιγυπτιακό στρατό», διευκρινίζεται στο κείμενο.

Ο ισραηλινός στρατός άρχισε επίσης έρευνα για να διαπιστωθεί πώς ο επίτιθέμενος κατάφερε να περάσει τον ύψους πολλών μέτρων φράκτη που υπάρχει κατά μήκος αυτών των συνόρων, διευκρίνισε στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως εξακολουθούν να υπάρχουν σκοτεινά σημεία για τα δύο επεισόδια και για τα κίνητρα του επιτιθέμενου. Έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για να προσδιοριστεί αν και άλλοι επιτιθέμενοι κατάφεραν να διεισδύσουν στο ισραηλινό έδαφος, είπε.

Η Αίγυπτος ήταν η πρώτη αραβικη χώρα που υπέγραψε συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ το 1979. Εντούτοις στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών δραστηριοποιούνται λαθρέμποροι ναρκωτικών και τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί ανταλλαγές πυρών ανάμεσα σε λαθρεμπόρους και ισραηλινούς στρατιώτες που σταθμεύουν κατά μήκος των συνόρων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top