Σύγκρουση τρένων στην Ινδία: Τουλάχιστον 288 νεκροί και 850 τραυματίες

Φόβοι ότι οι νεκροί θα αυξηθούν

Τραγωδία στην Ινδία από σύγκρουση τρένων / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Τουλάχιστον 288 είναι οι νεκροί και περίπου 850 οι τραυματίες από τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών χθες Παρασκευή στο κρατίδιο Οντίσα της ανατολικής Ινδίας.

Σύμφωνα τον επικεφαλής της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας Σουντάνσου Σαράνγκι, η επιχείρηση των συνεργείων διάσωσης στον τόπο της τραγωδίας βρίσκεται σε εξέλιξη και εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Ρώμη: Στις φλόγες επταώροφο κτίριο - Μια νεκρή

Το Κορομαντέλ Εξπρές, που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κολκάτα στο Τσενάι, συγκρούστηκε με μια άλλη επιβατική αμαξοστοιχία, το Χόουραχ Σουπερφάστ Εξπρές, κοντά στο Μπαλασόρ, σύμφωνα με στελέχη των σιδηροδρόμων.

Το δεύτερο τρένο εκτροχιάστηκε και τα βαγόνια του μπλέχτηκαν με τα συντρίμμια του πρώτου, σύμφωνα με τη σιδηροδρομική εταιρεία South Eastern Railway.

 

 

Νωρίτερα, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Κορομαντέλ Εξπρές συγκρούστηκε με μια εμπορευματική αμαξοστοιχία. 

Στα πλάνα από το σημείο της καταστροφής διακρίνονται οι διασώστες που προσπαθούν να σκαρφαλώσουν στα συντρίμμια του ενός τρένου, αναζητώντας εγκλωβισμένους επιζώντες. 

Σύγκρουση τρένων στην Ινδία με δεκάδες νεκρούς

Φωτογραφία AP

Ο πρωθυπουργός της Οντίσα Ναβίν Πατνάικ είπε ότι προτεραιότητα των αρχών είναι «να μεταφέρουν τους ζωντανούς στα νοσοκομεία, να φροντίσουν τους επιζώντες». 

Για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης έχουν κινητοποιηθεί ομάδες διασωστών από την πρωτεύουσα της Οντίσα, το Μπουμπανεσβάρ, που απέχει 200 χιλιόμετρα, και από την Κολκάτα, στη Δυτική Βεγγάλη, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Ασουίνι Βαϊσνάου.

Έχουν επίσης κινητοποιηθεί η Δύναμη Ανταπόκρισης σε Εθνικές Καταστροφές, ομάδες διασωστών από άλλα κρατίδια καθώς και η πολεμική αεροπορία.

«Αναμένουμε ότι η επιχείρηση διάσωσης θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι αύριο το πρωί. Από την πλευρά μας, προετοιμάσαμε όλα τα μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, από εδώ μέχρι την πρωτεύουσα του κρατιδίου, ώστε να αναλάβουν την περίθαλψη των τραυματιών», είπε ένας εκπρόσωπος. Πρόσθεσε ότι επί τόπου στάλθηκαν 75 ασθενοφόρα αλλά και «πολλά λεωφορεία» για να μεταφέρουν τους τραυματίες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top