«Τρόμος στον αέρα»: Αεροπορική εταιρεία ζυγίζει τους επιβάτες στο check-in!

Ποιος είναι ο λόγος

αεροπλάνο

Μια... όχι και τόσο φιλική προς τους επιβάτες πρακτική ζητά η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας. Συγκεκριμένα, ζητά από την εθνική της αεροπορική εταιρεία να ζυγίζει τους επιβάτες που αναχωρούν με διεθνείς πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ώκλαντ έως τις 2 Ιουλίου 2023.

Η αεροπορική εταιρεία «Air New Zealand» κάνει λόγο για «έρευνα βάρους» των επιβατών, υποστηρίζοντας πως οτιδήποτε μπαίνει στο αεροπλάνο, από τα γεύματα μέχρι και τους επιβάτες πρέπει να ζυγίζεται. Ο λόγος είναι η συλλογή δεδομένων για το βάρος του φορτίου και την κατανομή των αεροπλάνων, υποστηρίζει η αεροπορική εταιρεία.

Τρόμος στον αέρα - Αεροπλάνο έπιασε φωτιά λίγο μετά την απογείωση

«Ζυγίζουμε ό,τι πηγαίνει στο αεροσκάφος – από το φορτίο μέχρι τα γεύματα στο αεροσκάφος και τις αποσκευές στο αμπάρι», δήλωσε ο Άλαστερ Τζέιμς, ειδικός βελτίωσης ελέγχου φορτίου της αεροπορικής εταιρείας. «Για τους πελάτες, το πλήρωμα και τις τσάντες καμπίνας, χρησιμοποιούμε μέσο βάρος, το οποίο λαμβάνουμε από τη διεξαγωγή αυτής της έρευνας».

Το μέτρο αυτό έχει προκαλέσει δυσφορία σε πολλούς επιβάτες που δεν επιθυμούν να μοιραστούν τέτοιου είδους προσωπικά δεδομένα. Ωστόσο η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι το βάρος δεν είναι ορατό στους επιβλέποντες της διαδικασίας - η οποία είναι ανώνυμη- ούτε στους άλλους επιβάτες.

Σύμφωνα με το CNN, οι ταξιδιώτες θα κληθούν να σταθούν σε ψηφιακή ζυγαριά όταν κάνουν check-in για την πτήση τους. Θα τοποθετήσουν επίσης τις αποσκευές τους σε άλλη ίδια ζυγαριά για ξεχωριστό ζύγισμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω εταιρεία έχει επαναλάβει τέτοιου είδους έρευνα. Το 2021 οι επιβάτες εσωτερικού έκαναν την ίδια διασικασία, αλλά αυτή για τους διεθνείς ταξιδιώτες καθυστέρησε λόγω της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top