Χιλή: Μυστήριο με τον θάνατο χιλιάδων πουλιών -«Κάτι συμβαίνει στη θάλασσα»

Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της γρίπης των πτηνών

Συναγερμός έχει σημάνει στη Χιλή, μετά τον θάνατο χιλιάδων πτηνών. Οι αρχές εκτιμούν ότι ο θάνατος των πουλιών δεν οφείλεται στη γρίπη των πτηνών.

Τουλάχιστον 3.500 θαλάσσια πουλιά έχουν βρεθεί νεκρά από τις 26 Μαΐου στις ακτές της βόρειας Χιλής, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας που ερευνούν το μυστηριώδες αυτό φαινόμενο, αν και έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της γρίπης των πτηνών

Μυστήριο με τον θάνατο χιλιάδων πουλιών στη Χιλή

Μυστήριο με τον θάνατο χιλιάδων πουλιών στη Χιλή / Screenshot Ruptly

Εκατοντάδες πτώματα κορμοράνων Guanay έχουν εντοπιστεί σε παραλίες του Κικίμπο, περίπου 400 χιλιόμετρα βόρεια του Σαντιάγο, από μέλη της υπηρεσίας Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, μερικά μέτρα μακριά από ξενοδοχεία, εστιατόρια και καζίνο της περιοχής. 

Χιλή: Μυστήριο με τον θάνατο χιλιάδων πτηνών. «Κάτι συμβαίνει στη θάλασσα»

«Κάτι συμβαίνει στη θάλασσα», λένε οι ειδικοί και αποκλείουν το ενδεχόμενο της γρίπης των πτηνών /  Screenshot Ruptly

Χιλή: Νεκρά χιλιάδες πουλιές στις ακτές της χώρας

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που ανακοινώθηκαν χθες απέκλεισαν το ενδεχόμενο να πρόκειται για γρίπη των πτηνών, σύμφωνα με τον διευθυντή της υπηρεσίας Χόρχε Μαούτς. Ωστόσο δεν έχουν ακόμη διαλευκανθεί τα αίτια του μαζικού θανάτου των πτηνών. 

«Συμβαίνει κάτι στη θάλασσα που σκοτώνει αυτά τα πουλιά, τα οποία βουτούν στον ωκεανό για να βρουν τροφή», εξήγησε ο ίδιος. 

Από τον Δεκέμβριο του 2022 η Χιλή πλήττεται ιδιαίτερα από τη γρίπη των πτηνών, η οποία έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο του 10% του πληθυσμού των πιγκουίνων Χούμπολτ, ένα ευάλωτο είδος, αλλά και χιλιάδων άλλων πτηνών. 

Επίσης, ένας 53χρονος άνδρας έγινε στα τέλη Μαρτίου ο πρώτος άνθρωπος που μολύνθηκε από τη νόσο στη χώρα και εξακολουθεί να νοσηλεύεται.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top