Τραγωδία στο Σαλβαδόρ: 12 νεκροί που ποδοπατήθηκαν σε γήπεδο

Οι οποαδοί προσπαθησαν να μπουν στο γήπεδο - Εικόνες θλίψης

Τραγωδία σημειώθηκε στο Σαλβαδόρ όταν οπαδοί που παρακολουθούσαν ποδοσφαιρικό αγώνα της πρώτης κατηγορίας, επιχείρησαν να μπουν στο γήπεδο με αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν. Μέχρι στιγμής, 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ τουλάχιστον δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Γέμισε κόσμο το γήπεδο Κουσκατλάν / AP Images

Το περιστατικό σημειώθηκε στο γήπεδο Κουσκατλάν της πρωτεύουσας Σαν Σαλβαδόρ. Υπάρχουν επίσης τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της αστυνομίας, το ποδοπάτημα σημειώθηκε όταν οπαδοί επιχείρησαν να μπουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα πρωταθλήματος ανάμεσα στην τοπική ομάδα Alianza και τη CD FAS.

Δεκάδες τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία / AP Images

Το ματς διακόπηκε για να απομακρυνθούν οι θεατές. Ο υπουργός Υγείας Φρανσίσκο Αλάμπι διαβεβαίωσε πως «όλοι οι ασθενείς» που μεταφέρθηκαν, περιθάλπονται από τις νοσοκομειακές υπηρεσίες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Χουάν Κάρλος Μπιντεγκαΐν δήλωσε πως ομάδες της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται επιτόπου για να προσφέρουν βοήθεια. Εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιωτικοί έχουν επίσης σταλεί στο γήπεδο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top