Αλβανία: Ντέρμπι Μπελέρη – Γκόρο στη Χειμάρρα

Ένταση στην καταμέτρηση των ψήφων και καταγγελίες από ομογενείς

Ντέρμπι μεταξύ του προφυλακισμένου Φρέντι Μπελέρη και του εκλεκτού του Έντι Ράμα Γκιόργκι Γκόρο δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στη Χειμάρρα. 

Η συμμετοχή στις εκλογές ήταν μεγάλη, με τη σύλληψη του Μπελέρη να συσπειρώνει την ομογένεια στην περιοχή. 

Χειμάρρα: «Μου ζήτησαν να πω ότι χρηματίστηκα από τον Μπελέρη»

Με καταμετρημένο το 79% των ψήφων, ο Γκόρο προηγείται με 51% έναντι 49% του Μπελέρη. Η καταμέτρηση ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και αφού οι κάλπες από τα 36 εκλογικά τμήματα του διευρυμένου δήμου μεταφέρθηκαν σε ενιαίο χώρο στο κέντρο της Χειμάρρας. 

Ο Φρέντι Μπελέρης

Ο Φρέντι Μπελέρης βρίσκεται στη φυλακή 

Αλβανία: Ένταση κατά την καταμέτρηση των ψήφων

Πριν από λίγη ώρα επικράτησε ένταση στη Χειμάρρα κατά την καταμέτρηση των ψήφων. Σύμφωνα με το Open κόσμος συγκεντρώθηκε σε γήπεδο, όπου γίνεται η καταμέτρηση και διέκοψε τη διαδικασία. 

Αλβανία: Μεγάλη η προσέλευση στις εκλογές στη Χειμάρρα

Ο ομογενής υποψήφιος Δήμαρχος Φρέντι Μπελέρης παραμένει στις φυλακές  των Τιράνων, από την Παρασκευή (12/5) που συνελήφθη με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων. Πολλοί κάνουν λόγο για ένα οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης Ράμα, καθώς εκτός από τον Μπελέρη, συνελήφθη και ο συνεργάτης του Περικλής Κοκαβέσης αλλά και ένας ακόμα ομογενή υποψήφιος δήμαρχος.

Χθες, ο ίδιος ο Μπελέρης μέσα από τη φυλακή έστειλε μήνυμα στους ψηφοφόρους να πάνε να ψηφίσουν. 

Αλβανία: Το πρώτο μήνυμα του Φρέντι Μπελέρη μέσα από τις φυλακές

«Τώρα είναι η ώρα!! Σας χρειάζομαι όλους δίπλα μου!! Κανείς να μη λείψει από τις κάλπες στις 14 Μαϊου!! Όλοι είμαστε ΕΝΑ και σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την υποστήριξη, την αγάπη σας και τη συμπαράσταση σας!! Όλοι μαζί για την αλλαγή!! Για το καλύτερο μέλλον του τόπου μας!!», έγραψε στο Facebook.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top