Τι κάνουν στο εξωτερικό για να μην ξεχνούν οι γονείς τα παιδιά στο ΙΧ

Παιδικά καθίσματα με συναγερμό, εφαρμογές στα κινητά, σεμινάρια

Ειδικές εφαρμογές στα κινητά, παιδικά καθίσματα με συναγερμό και σεμινάρια για να μην ξεχνούν οι γονείς τα παιδιά τους στα ΙΧ / Αλήθειες με τη Ζήνα 

To τραγικό περιστατικό με τον πατέρα από την Άρτα που ξέχασε το μωρό του στο αυτοκίνητο, αποτελεί συχνό φαινόμενο στις ΗΠΑ όπου κατά μέσο όρο 40 φορές τον χρόνο ένα παιδί ξεχνιέται από τους γονείς του ή από όσους το φροντίζουν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, με τραγικές συχνά συνέπειες.

Άρτα: Συναντήθηκαν οι γονείς - Αγκαλιάστηκαν και ξέσπασαν σε κλάματα

«Μπορεί να συμβεί στον καθένα», λένε οι Αμερικανοί που προχωρούν σε πρακτικές λύσεις.

«Έξυπνες» εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα ειδοποιούν τους γονείς σε περίπτωση που ξεχάσουν το παιδί τους μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ ειδικά παιδικά καθίσματα σημαίνουν συναγερμό αν συμβεί κάτι τέτοιο.

«'Εξυπνες» εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα ειδοποιούν τους γονείς σε περίπτωση που ξεχάσουν το παιδί τους μέσα στο αυτοκίνητο

Και δεν είναι μόνο αυτά. Οι γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους με αυτόν τον φρικτό τρόπο «συνασπίζονται» σε μια προσπάθεια να αφυπνίσουν άλλους γονείς προκειμένου να μην κάνουν και εκείνοι το ίδιο μοιραίο σφάλμα.

Άρτα: Κατέρρευσε ο πατέρας - Μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική κλινική

Μια μητέρα από τη Βιρτζίνια που ξέχασε το μωρό της μέσα στο αυτοκίνητο το 2007, έδωσε στη δημοσιότητα την ηχογραφημένη συνομιλία της με την Αστυνομία για να ακούσουν όλοι τον πόνο της όταν συνειδητοποίησε τι είχε κάνει.

Μια μητέρα από τη Βιρτζίνια που ξέχασε το μωρό της μέσα στο αυτοπίνητο το 2007

Η αϋπνία, ένα ξαφνικό τηλεφώνημα από τη δουλειά της νωρίς το πρωί και η αλλαγή της καθημερινής ρουτίνας την οδήγησαν να κάνει αυτό που θεωρούσε απίθανο να συμβεί.

Οι κίνδυνοι όταν αφήνουμε το παιδί μόνο στο αυτοκίνητο - Τι λέει παιδίατρος

Άλλες μητέρες δίνουν πρακτικές συμβουλές στους γονείς. «Αφήστε τα παπούτσια σας στο πίσω κάθισμα, δίπλα στο μωρό. Αφού δεν μπορείτε να πάτε στο γραφείο σας χωρίς παπούτσια, με αυτόν τον τρόπο σίγουρα θα δειτε το μωρό σας», αναφέρουν.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top