Συνελήφθη στην Τουρκία ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Φαναρίου για κλοπή

Βίντεο από τη στιγμή της κλοπής του ρολογιού - Τι απαντά ο ίδιος

Συνελήφθη ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Φαναρίου για κλοπή / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Συγκλονισμένο είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Τουρκία μετά τη σύλληψη του Μέγα Αρχιμανδρίτη, Αγαθάγγελου Σίσκου, για κλοπή ρολογιού τσέπης μεγάλης αξίας. Το ρολόι είχε κατασκευαστεί για λογαριασμό των Ανακτόρων και χρονολογείται από το 1800.

Σύμφωνα με τον «Εθνικό Κήρυκα» ο Μέγας Αρχιμανδρίτης οδηγήθηκε στη φυλακή την περασμένη Δευτέρα, αλλά αποφυλακίστηκε με παρέμβαση της αστυνομικής φρουράς του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Όπως μεταδίδει η ίδια πηγή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον έβαλε σε αργία επ’ αόριστον, ωστόσο εμφανίζεται προβληματισμένος, καθώς το συμβάν διέσυρε το Πατριαρχείο.

Μιλώντας στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η ιδιοκτήτρια του καταστήματος από όπου κλάπηκε το ρολόι, ανέφερε ότι «είναι κρίμα διότι ο δράστης είναι μέλος της Πατριαρχικής Αυλής κι έπρεπε να σκέπτεται τον θεσμό που εκπροσωπεί και να είναι πιο προσεκτικός».

Δείτε το βίντεο από τουρκικά ΜΜΕ για τη σύλληψη του Αρχιμανδρίτη: 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος κατάγεται από την Καστοριά και αρχικά πήγε στο Πατριαρχείο ως λαϊκός.Στη συνέχεια χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος, ενώ είναι και Αρχαιοφύλακας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Τι είπε ο Μέγας Αρχιμανδρίτης για την κλοπή

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον Μέγα Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελο Σίσκο ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Εθνικός Κήρυκας: «Έχετε κάποιο σχόλιο για το θέμα της κλοπής του ρολογιού στο οποίο εμπλέκεσθε;»

Πατέρας Αγαθάγγελος: «Ευχαριστώ πρώτα απ’ όλα για το ενδιαφέρον που δείχνετε, δημοσιογραφικό προφανώς. Εχει ανατεθεί το θέμα σε νομικό. Όσο γίνεται έρευνα, δε μου επιτρέπεται να πω κάτι και επίσης δεν έχω και την άδεια του διευθυντού του Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου διότι είναι θεσμικό το ζήτημα, διότι στο εν λόγω βίντεο αναφέρεται στην ιδιότητα κάποιου κληρικού του Πατριαρχείου η εν λόγω κυρία, οπότε είναι θεσμικό το ζήτημα και δεν μου επιτρέπεται να πω κάτι».

Εθνικός Κήρυκας: «Ωστόσο το πρόσωπο στο βίντεο είστε εσείς».

Πατέρας Αγαθάγγελος: «Σας είπα αυτό, δεν μπορώ να σας πω κάτι άλλο».

Εθνικός Κήρυκας: «Γιατί ο Πατριάρχης σας έβαλε σε αργία επ’ αόριστον;»

Πατέρας Αγαθάγγελος: «Αυτό είναι ένα πνευματικό ζήτημα που το γνωρίζει ο ίδιος ο Πατριάρχης, τώρα τι να σας πω;»

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top