Εύα Καϊλή: Aναμονή για το αίτημα αποφυλάκισής της- Πότε θα βγει η απόφαση

Τι είπε για την κόρη της στους δικαστές η Καϊλή

Το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του Star Mαρίας Ψαρά για τη δίκη της Εύας Καϊλή στο Εφετείο, σχετικά με το αίτημα αποφυλάκισής της/ Βίντεο κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Την Παρασκευή στις 3 Μαρτίου 2023, το τμήμα κατηγοριών του Εφετείου των Βρευξελλών θα εκδώσει την απόφασή του για την Εύα Καϊλή και τον Μαρκ Ταραμπέλα.

Εύα Καϊλή: Ξανά ενώπιον των δικαστών – Κρίνεται η αποφυλάκισή της

Καϊλή και Ταραμπέλα εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον του Εφετείου των Βρυξελλών, ζητώντας να εξεταστεί το αίτημα αποφυλάκισής τους με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, όπως ακριβώς συνέβη και με τον σύντροφο της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Φραντσέσκο Τζόρτζι- Εύα Καϊλή/ NDP

Φραντσέσκο Τζόρτζι- Εύα Καϊλή/ NDP

QatarGate: Εκτός φυλακής με βραχιολάκι ο σύντροφος της Καϊλή

Η ακρόαση έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Οι συνήγοροι της ζήτησαν την αποφυλάκισή της, κυρίως λόγω μητρότητας. Τον λόγο πήρε και η ίδια η Εύα Καϊλή, περιγράφοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το παιδί της, το οποίο ζει χωρίς τη μητέρα του.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Star στις Βρυξέλλες, Μαρία Ψαρά, η Καϊλή υποστήριξε πως όταν το κοριτσάκι την επισκέπτεται στη φυλακή, κρύβεται πίσω από τις καρέκλες, για να μείνει με τη μητέρα της. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου είπε, πως το δικαστήριο είναι σαν ένα αυτοκίνητο, που πρέπει να επιλέξει την καλύτερη διαδρομή.

Πάντως, σε περίπτωση που το δικαστήριο απορρίψει το αίτημα της Καϊλή, θα παραμείνει στη φυλακή για άλλους δύο μήνες. 

QatarGate: Γιατί απομακρύνεται το ενδεχόμενο να αποφυλακιστεί και η Καϊλή;

Στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, κατηγορούνται ως φερόμενα μέλη εγκληματικής οργάνωσης για διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

O Mαρκ Ταραμπέλα AP Photo/Thierry Monasse

O Mαρκ Ταραμπέλα AP Photo/Thierry Monasse

Προς το συμφέρον της έρευνας, δε θα δοθούν προς το παρόν περαιτέρω πληροφορίες, σημειώνουν οι βελγικές δικαστικές αρχές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top