QatarGate: Εκτός φυλακής με βραχιολάκι ο σύντροφος της Καϊλή

Παντσέρι και Τζόρτζι βρέθηκαν στο ίδιο κελί

To ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του Star στις Bρυξέλλες, Μαρίας Ψαρά

Δεκτό έγινε το αίτημα του Φραντσέσκο Τζόρτζι για αποφυλάκιση, ο οποίος θα συνεχίσει την κράτησή του εκτός φυλακής με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.  Την επόμενη εβδομάδα θα εξεταστεί και η έφεση της Εύας Καϊλή

Σβεν Μαρί για Εύα Καϊλή: Μένει στη φυλακή γιατί πιστεύουν τον Παντσέρι  

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Βελγίου

«Στο πλαίσιο έρευνας ευρείας κλίμακας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την ομοσπονδιακή αστυνομία σχετικά με εικαζόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ένα πρόσωπο εμφανίστηκε ενώπιον του εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του τμήματος του Συμβουλίου του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

Το συμβουλευτικό τμήμα επιβεβαίωσε σήμερα την προληπτική κράτηση του F. G. (Φραντσέσκο Τζιόρτζι) , αλλά σύμφωνα με χρήση ηλεκτρονικού βραχιολιού. Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής, θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός των επόμενων ημερών. Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία δεν θα ασκήσει έφεση κατά της παρούσας απόφασης.

Φραντσέσκο Τζόρτζι και Εύα Καϊλή - φωτογραφία NDP

Φραντσέσκο Τζόρτζι και Εύα Καϊλή - φωτογραφία NDP

Προς το συμφέρον της έρευνας, δε θα δοθούν προς το παρόν περαιτέρω πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τυχόν νέες εξελίξεις με δελτίο τύπου»

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Star στις Bρυξέλλες, Μαρία Ψαρά, σήμερα στο προδικαστικό συμβούλιο εμφανίστηκε ο δικηγόρος του συντρόφου της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος δε θέλησε καν να αποκαλύψει, αν και ο πελάτης του ήταν παρών στη διαδικασία.

QatarGate: Παντσέρι και Τζόρτζι στο ίδιο κελί

Πάντως, αίσθηση έχει προκαλέσει δημοσίευμα των Τimes που αναφέρει ότι Φραντσέσκο Τζιόρτζι και Αντόνιο Παντσέρι, βρέθηκαν στο ίδιο κελί για μερικές ημέρες. Υποτίθεται ότι ένα από τα επιχειρήματα των Αρχών για να μην τους αφήσουν ελεύθερους είναι να μην συνεννοηθούν μεταξύ τους για να κρύψουν στοιχεία και τώρα αυτή η αποκάλυψη το αποδομεί.

Eύα Καϊλή: Tην επόμενη εβδομάδα θα εξεταστεί η έφεσή της

Πάντως την επόμενη εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις, αφού θα εξεταστεί η έφεση που έχει ασκήσει η Εύα Καϊλή στην απόφαση του προδικαστικού να επεκτείνει για δύο μήνες την κράτησή της. 

Την επόμενη εβδομάδα θα κριθεί και αν τελικά ο ανακριτής Κλεζ θα απομακρυνθεί από την υπόθεση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top