QatarGate: Γιατί απομακρύνεται το ενδεχόμενο να αποφυλακιστεί και η Καϊλή;

Το διαμέρισμα που «καίει» την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Την προσωρινή αποφυλάκιση με βραχιολάκι του Φραντσέσκο Τζόρτζι αποφάσισαν οι βελγικές αρχές. Ωστόσο, σύμφωνα με νομικούς κύκλους των Βρυξελλών, με αυτήν την εξέλιξη απομακρύνεται το ενδεχόμενο να ελευθερωθεί και η Εύα Καϊλή.

QatarGate: Εκτός φυλακής με βραχιολάκι ο σύντροφος της Καϊλή

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Παναγοπούλου στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», με την αποφυλάκιση Τζόρτζι αποδυναμώνεται το επιχείρημά της ότι η κόρη της μεγαλώνει χωρίς τους γονείς της, ενώ παράλληλα ενισχύεται το περιεχόμενο του εντάλματος σύλληψης της Καϊλή στις 9/12, το οποίο είχε αποκαλύψει το Politico. 

«Η Καϊλή πρέπει να είναι σπίτι με το παιδί της», λέει ο νέος δικηγόρος της

Ειδικότερα, το δημοσίευμα του Politico έλεγε πως σύμφωνα με το ένταλμα η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φερόταν να είχε ηγετική θέση στο κύκλωμα διαφθοράς, ενώ ο σύντροφός της είχε ενδιάμεσο ρόλο ανάμεσα σε Καϊλή και Παντσέρι. Ακόμη, το ένταλμα γράφει πως ο Παντσέρι έδινε εντολές στον Τζόρτζι όταν ήθελε να κατευθύνει τη συμπεριφορά της Καϊλή στο Κοινοβούλιο. 

Φραντσέσκο Τζόρτζι- Εύα Καϊλή/ NDP

Φραντσέσκο Τζόρτζι- Εύα Καϊλή/ NDP

Το διαμέρισμα που «καίει» την Καϊλή

Το δεύτερο διαμέρισμα των Βρυξελλών, όπως αναφέρεται, είναι αυτό που «καίει» την Καϊλή, το οποίο αγόρασε στο όνομά της, αλλά φαίνεται να το αποπλήρωνε με χρήματα του συντρόφου της. 

Αποκλειστικό Star: Μέσα στο διαμέρισμα της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες

Οι βελγικές αρχές δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν χρήματα, πέραν των αρχικών ποσών που κατασχέθηκαν από τις αρχές. Εκτιμούν, ωστόσο, ότι οι συμμετέχοντες στο κύκλωμα διαφθοράς ξέπλεναν το «μαύρο» χρήμα από το Κατάρ και το Μαρόκο, αγοράζοντας ακίνητα στο όνομά τους ή σε συγγενικών τους προσώπων. 

«Η Καϊλή δεν είπε ότι έδωσε τη βαλίτσα στον πατέρα της για να την κρύψει»

Η Εύα Καϊλή έχει δύο διαμερίσματα στις Βρυξέλλες. Το ένα βρίσκεται στην οδό Γουίρτζ και αγοράστηκε το 2021, γι’ αυτό και δεν έχει προλάβει να συμπεριληφθεί στη δήλωση του πόθεν έσχες. Το άλλο βρίσκεται στην οδό Βατερλό, εμβαδού 53 τ.μ. και αγοράστηκε με δάνειο ύψους 140.000 ευρώ το 2015. Το 2020, το πόθεν έσχες της Εύας Καϊλή έδειχνε μηδενική οφειλή από δανειακές υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη που έκανε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος στο ΟΡΕΝ, ο Παντσέρι υποστήριξε στις βελγικές αρχές ότι η Καϊλή πήρε 250.000 ευρώ από το Κατάρ για την προεκλογική της εκστρατεία, το 2019. Αν ισχύει ο ισχυρισμός Παντσέρι, τότε υπήρξε παράνομη χρηματοδότηση του προεκλογικού αγώνα της στην Ελλάδα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top