Σεισμός Τουρκία: «Μπαμπά μην κλαις, έρχονται να μας σώσουν»

Ήταν εγκλωβισμένοι 4 μέρες κάτω από τα ερείπια - Η στιγμή που επανενώθηκαν

Το βίντεο της επανένωσης μπαμπά και 4χρονης κόρης- πηγή ΟΡΕΝ

Ραγίζει καρδιές το βίντεο που δείχνει την επανένωση ενός μπαμπά με την 4χρονη κόρη του, μετά τον σεισμό στην Τουρκία. Οι δυο τους κατάφεραν να επιζήσουν κάτω από τα χαλάσματα, όμως όχι η μαμά της μικρής και ο 7χρονος γιος της οικογένειας. 

Η 4χρονη Gada Ayyan και ο πατέρας της, Ahmet Ayyan, θάφτηκαν μαζί κάτω από τα ερείπια, όταν το σπίτι τους κατέρρευσε μετά τον καταστροφικό σεισμό. «Όταν έγινε ο σεισμός, άρπαξα την κόρη μου, όλη μου η οικογένεια άρχισε να εξαφανίζεται από τα μάτια μου. Το κτίριο κατέρρευσε πάνω από όλους μας», είπε ο Ahmet στο CNN.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος, μπορούσε να ακούσει τα κλάματα του γιου του ενώ ήταν εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια. Είχε δίπλα του την κόρη του. Ήταν ξαπλωμένη στο πόδι του και παγιδεύτηκαν και οι δύο ανίκανοι να απελευθερωθούν. Τα συντρίμμια έφτασαν μέχρι τον λαιμό του. Την τέταρτη μέρα που βρισκόταν κάτω από τα ερείπια άρχισε να χάνει τις ελπίδες του. Πονούσε, καθώς το πόδι του έχει υποστεί σοβαρή ζημιά. Όμως, η κόρη του δεν τον άφησε να απογοητευτεί.

 Μπαμπά μην κλαις, έρχονται να μας σώσουν

«Η κόρη μου μού έλεγε ξανά και ξανά “μπαμπά μην κλαις. Ηρέμησε. Έρχονται να μας σώσουν”», είπε συγκινημένος ο Ahmet. Του είπε να κοιτάξει το φως που περνούσε αχνά μέσα από τους σωρούς από μπάζα και ξαφνικά άκουσαν φωνές. Είχαν πάει όντως να τους σώσουν.

Η Gada ήταν η πρώτη που ανέσυραν οι διασώστες, έχοντας υποστεί μόνο μια γρατσουνιά. Μισή ώρα αργότερα μπόρεσαν να βγάλουν και τον Ahmet. Η μικρή τέθηκε υπό τη φροντίδα των κοινωνικών υπηρεσιών, ενώ εκείνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια χάθηκαν.

Άντρας κοιμάται στα χαλάσματα στην επαρχία Καχραμανμάρας/ (AP Photo/Khalil Hamra)

Άντρας κοιμάται στα χαλάσματα στην επαρχία Καχραμανμάρας/ (AP Photo/Khalil Hamra)

Όταν βγήκε από το νοσοκομείο, έξι μέρες μετά τον σεισμό, άρχισε να ψάχνει το παιδί του. Μπήκε στο Facebook και στο Instagram και ανήρτησε φωτογραφίες της, παρακαλώντας οποιονδήποτε να βοηθήσει να τη βρει. Τελικά ένας συγγενής διαπίστωσε ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν ένα υγιές κοριτσάκι χωρίς γονείς.

«Εκείνη με κράτησε στη ζωή. Αυτό είναι το κοριτσάκι μου. Είναι η ηρωίδα μου», είπε συγκινημένος ο πατέρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top