Σεισμός Τουρκία: Η συγκλονιστική διάσωση της μικρής Ελένης μετά από 68 ώρες

«Λύγισαν» οι διασώστες μετά τον απεγκλωβισμό της

Καρέ καρέ η στιγμή διάσωσης της μικρής Ελένης και άλλων παιδιών στην Τουρκία - Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Οι εικόνες που καταγράφονται στην Τουρκία είναι συγκλονιστικές. Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο και συνεχώς καταφέρνουν να απεγκλωβίσουν ζωντανούς ανθρώπους μέσα από τα χαλάσματα. 

Τα βίντεο από τις διασώσεις, μικρών παιδιών, αλλά και ενηλίκων κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και σπάνε καρδιές. Ένα από αυτά κατέγραψε και τη διάσωση της μικρής Ελένης από τα ερείπια κτιρίου στο Χατάι. 

Η διάσωση της μικρής Ελένης - Al Jazeera

Μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ζωντανό το μωράκι που κατάφερε να κρατηθεί ζωντανό κάτω από τόνους μπάζων και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες για 68 ολόκληρες ώρες. 

Σεισμός: «Ευχαριστώ» στα ελληνικά είπε η Αϊρίν στους διασώστες της ΕΜΑΚ

Πυροσβέστες από την Αττάλεια που επιχείρησαν στην περιοχή Καχραμανμαράς έσωσαν τον νεαρό Ντογκάν Ακόκ 64 ώρες μετά τον φονικό σεισμό με το αγόρι να γράφει στα συντρίμμια τη φράση «μην χάνετε την ελπίδα σας».

Στην ίδια περιοχή διασώστες εντόπισαν ζωντανό ένα μικρό αγόρι τον Κεβσέρ ο οποίος ενώ ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης συνομιλούσε με τον πατέρα του και του φώναζε «έλα να με βοηθήσεις».

 

 

Στο Γκαζιαντέπ έβγαλαν ζωντανό ένα βρέφος μόλις τεσσάρων μηνών από τα συντρίμμια κτηρίου.

Σεισμός: Τελειώνει ο χρόνος για τον εντοπισμό επιζώντων

Παρ΄ όλ΄ αυτά όλοι γνωρίζουν ότι ο χρόνος τελειώνει και τα περιθώρια στενεύουν για τους εγκλωβισμένους. 

Σεισμός Τουρκία: Πάνω από 15.000 οι νεκροί – Ενισχύεται η ελληνική βοήθεια

Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι είναι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια των κτιρίων σε Τουρκία και Συρία, ωστόσο ο Τούρκος σεισμολόγος Δρ. Οβγκούν Αχμέτ Ερτζάν έκανε λόγο για 184.000 παγιδευμένους στα συντρίμμια μετά τους ισχυρούς σεισμούς και τους αμέτρητους μετασεισμούς.

Σεισμός Τουρκία: Κουρασμένοι αλλά αποφασισμένοι οι Έλληνες διασώστες

Οι νεκροί μάλιστα έχουν ξεπεράσεις τις 16.000. Οι πρώτες 72 ώρες μάλιστα είναι οι κρίσιμες για τον εντοπισμό επιζώντων. 

«Περισσότερο από το 90% των διασωθέντων έχουν εντοπιστεί μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα», είπε ο Ίλαν Κέλμαν ερευνητής φυσικών καταστροφών στο University College του Λονδίνου (UCL).

Σεισμός: Θα ζήσει το νεογέννητο που βρέθηκε δίπλα στη νεκρή μητέρα

Γυμναστήρια, τεμένη, σχολεία και καταστήματα έχουν υποδεχθεί επιζώντες, όμως τα κρεβάτια είναι λίγα και χιλιάδες άνθρωποι περνούν τις νύκτες τους μέσα στα αυτοκίνητά τους ή σε αυτοσχέδια καταλύματα.

Συγκίνηση: Μωρό που σώθηκε πιπιλάει το δάχτυλο του Έλληνα διασώστη

«Αναγκαστήκαμε να κάψουμε τα παγκάκια του πάρκου και κάποια από τα ρούχα των παιδιών. Δεν υπήρχε τίποτα άλλο. Τουλάχιστον θα μπορούσαν να μας έχουν δώσει σκηνές», είπε ο Αχμέτ Χουσεΐν, πατέρας πέντε παιδιών, την ώρα που ο υδράργυρος στην Τουρκία έχει πέσει κάτω από το μηδέν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top