Σεισμός Τουρκία: Νεκροί μητέρα και το μωρό της - Τους βρήκαν αγκαλιασμένους

Σπαρακτικές εικόνες από τα χαλάσματα κατέγραψε το Star

Συγκλονιστικές στιγμές από τις επιχειρήσεις διάσωσης στην Τουρκία μετά το φονικό σεισμό κατέγραψε το Star και η απεσταλμένη Κατερίνα Ρίστα

Σπαρακτικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι των σεισμόπληκτων περιοχών της Τουρκίας και της Συρίας. Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο και το κρύο για τον απεγκλωβισμό των επιζώντων. Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που βγαίνουν νεκροί μέσα στα ερείπια. 

Γιατί ήταν τόσο καταστροφικός ο σεισμός που «σάρωσε» Τουρκία και Συρία;

Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Star και η απεσταλμένη του σταθμού Κατερίνα Ρίστα στα Άδανα σοκάρουν. Φωνές απόγνωσης ακούγονται μέσα από τα χαλάσματα. 

Σεισμός Συρία: Βρέφος ήταν ενωμένο με τον ομφάλιο λώρο της νεκρής μητέρας

Δυστυχώς πολλοί είναι εκείνοι που δεν τα καταφέρνουν. Όπως μια 25χρονη μητέρα με το έξι μηνών μωρό της, που ανασύρθηκαν από τους διασώστες νεκροί. Ήταν σφικτά αγκαλιασμένοι. Η μητέρα προσπαθούσε να σώσει το παιδί της, κρατώντας το μέσα στα χέρια της. 

Σεισμός Τουρκία: Νεκρή μητέρα και μωρό - Βρέθηκαν αγκαλιασμένοι

Μητέρα και το μωρό της ανασύρθηκαν νεκροί από τα χαλάσματα. Ήταν αγκαλιασμένοι / Star

Σεισμός Τουρκία: Δραματική διάσωση μπροστά στην κάμερα του Star

Η απεσταλμένη του Star στα Άδανα κατέγραψε δραματικές στιγμές στα Άδανα. Σε βίντεο που κατέγραψε επιχείρηση απεγκλωβισμού διακρίνονται διασώστες να πλησιάζουν ένα κτίριο που έπεσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα και να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν τους πολίτες.

Λίγο νωρίτερα, μέσα στην απόκοσμη ησυχία που επικρατεί στη περιοχή, είχε ακουστεί μια φωνή να καλεί σε βοήθεια. Την εντόπισαν και με χειρουργικές κινήσεις προσέγγισαν το σημείο. Πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Μια λάθος κίνηση μπορεί να αποβεί θανατηφόρα.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού στην Τουρκία, μετά τον φονικό σεισμό

Στιγμιότυπα που κατέγραψε η κάμερα του Star από επιχείρηση απεγκλωβισμού στην Τουρκία, μετά τον φονικό σεισμό

Στιγμιότυπα που κατέγραψε η κάμερα του Star από επιχείρηση απεγκλωβισμού στην Τουρκία, μετά τον φονικό σεισμό

Σεισμός Τουρκία: Δείχνουν φωτογραφίες των ανθρώπων τους στους διασώστες

Όσοι επέζησαν του φονικού σεισμού και κατάφεραν να βγουν αλώβητοι από τα συντρίμμια ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν τους ανθρώπους τους.

Δεκάδες πληγέντες, κρατώντας τις φωτογραφίες των συγγενών τους στα χέρια, τις δείχνουν στους διασώστες μήπως τους έχουν εντοπίσει.

Σεισμός Τουρκία: Ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν τους συγγενείς τους

Κρατώντας φωτογραφίες στα χέρια τους, ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν τους συγγενείς τους / Star

«Η αδερφή μου είναι εκεί. Και ο κουνιάδος μου και η ανιψιά μου. Χθες βράδυ ήμασταν εδώ. Δουλεύαμε, προσπαθούσαμε να βοηθήσουμε. Ο κόσμος φώναζε: "Με ακούτε; Με ακούτε;"», δήλωσε ένας πολίτης στο Star.

Όλοι έχουν ριχτεί στη μάχη για τον εντοπισμό και τον απεγκλωβισμό των επιζώντων. Πολίτες σκάβουν με τα χέρια τους προκειμένου να ξεθάψουν τους συνανθρώπους τους μέσα από το χάος. Διατηρούν την ελπίδα ζωντανή ότι θα τους βρουν ζωντανούς.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top