Σεισμός Τουρκία: «Πέθανε από το κρύο το μωρό μου» - Ο σπαραγμός της μάνας

Πεθαίνουν από υποθερμία άνθρωποι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια

Αγωνιώδεις προσπάθειες για τη διάσωση μικρών παιδιών / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων  του Star

Σπαρακτικές είναι οι εικόνες που έρχονται από τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας. Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται καθημερινά δραματικά. Ανάμεσα στα θύματα και μικρά παιδιά που δεν κατάφεραν να επιβιώσουν είτε από τον σεισμό, είτε από το ψύχος που επικρατεί στην περιοχή. Ο οδυρμός των γονέων που έχασαν τα παιδιά τους προκαλούν ανατριχίλα.

Σεισμός Τουρκία: Απεγκλωβισμός μικρού κοριτσιού από την ελληνική ΕΜΑΚ

«Μου έδωσαν το σώμα της κόρης μου σήμερα. Ζητούσε βοήθεια, αλλά πέθανε από το κρύο το μωρό μου. Ήταν τα πάντα για μένα. Γιατί δεν ήρθε κανένας από εσάς; Αν ερχόσασταν σήμερα θα ζούσε η κόρη μου!», είναι ο σπαραγμός μιας μάνας προς τους διασώστες. Η 15χρονη κόρη της θάφτηκε κάτω από τα συντρίμμια. Το κορίτσι ζητούσε για ώρες βοήθεια, όμως τελικά κατέληξε από το πολικό ψύχος.

Οι συνθήκες στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας είναι σκληρές. Οι διασώστες δίνουν «μάχη» για να σώσουν όσο περισσότερους εγκλωβισμένους μπορούν. Ωστόσο υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια που κινδυνεύουν να πεθάνουν από την υποθερμία.

Νωρίτερα, η Unicef δήλωσε ότι τα νεκρά παιδιά από τον σεισμό ανέρχονται σε χιλιάδες.

Σεισμός Τουρκία: Δραματική αύξηση νεκρών - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 10 επαρχίες

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως ο απολογισμός των νεκρών στην Τουρκία αυξήθηκε στους 3.549 και κήρυξε σήμερα ζώνη καταστροφής τις 10 επαρχίες που επλήγησαν από τους σεισμούς.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή θα ισχύει για τρεις μήνες.

Σε ομιλία του, ο Ερντογάν δήλωσε πως 70 χώρες προσέφεραν βοήθεια στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και πως οι αρχές σχεδιάζουν να ανοίξουν ξενοδοχεία στην Αττάλεια, ένα τουριστικό θέρετρο στη δυτική Τουρκία, ώστε να στεγάσουν προσωρινά ανθρώπους που επλήγησαν από τους σεισμούς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top