Κύπρος: Αδελφές έπεσαν σε πηγάδι 40 μέτρων - Καρέ καρέ η διάσωσή τους

Τα νεαρά κορίτσια παρέμειναν εγκλωβισμένα για 2,5 ώρες, καλώντας σε βοήθεια

Πώς το ένα κοριτσάκι κατάφερε να σκαρφαλώσει, να βγει από το πηγάδι και να καλέσει σε βοήθεια / Βίντεο ΑΝΤ1

Στιγμές αγωνίες έζησαν δύο κορίτσια από την Κύπρο ηλικίας 11,5 και 9,5 χρόνων, τα οποία καθώς έπαιζαν στην αυλή του σπιτιού τους στη Λευκωσία, το πρόχειρο κάλυμμα του πηγαδιού υποχώρησε, με αποτέλεσμα οι δύο αδελφές να πέσουν σε 40 μέτρα βάθος και να εγκλωβιστούν εκεί για 2,5 ώρες. Έπειτα από αρκετή προσπάθεια, η μικρότερη εκ των δύο κοριτσιών κατάφερε να σκαρφαλώσει και να πάει να ζητήσει βοήθεια από τους γονείς της, για να σωθεί και η αδελφή της. 

Κύπρος: 39 χρόνια από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους από τον Ντεκτάς 

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, Ανδρέας Κεττής, τα δύο κοριτσάκια παρέμειναν στον πάτο του πηγαδιού για 2,5 ώρες καλώντας σε βοήθεια, χωρίς όμως ανταπόκριση. Εν τέλει, το μικρότερο παιδί σκαρφάλωσε σε σωλήνα, διανύοντας απόσταση 40 μ. μέχρι την επιφάνεια και ειδοποίησε τους γονείς τους.

Δένδιας: «Το Κυπριακό παραμένει άλυτο ζήτημα παράνομης κατοχής»

Πυροσβέστες ανέσυραν την αδελφή της, 11,5 ετών, «χωρίς εμφανή σοβαρό τραυματισμό», σημείωσε ο ίδιος. «Μπράβο στα κοριτσάκια για την τόλμη και το θάρρος που επέδειξαν! Μπράβο στα μέλη μας των Πυροσβεστικών Σταθμών Λευκωσίας για την άψογη και πετυχημένη επιχείρηση διάσωσης!», συμπλήρωσε στην ανάρτησή του.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top