Δένδιας: «Το Κυπριακό παραμένει άλυτο ζήτημα παράνομης κατοχής»

«Η Λευκωσία είναι η μοναδική διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπη»

Στη συμπλήρωση 48 χρόνων από τη β΄ φάση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο αναφέρθηκε σε μήνυμά του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο Twitter.

Σε αυτό ο κ. Δένδιας υπογραμμίζει ότι «η Λευκωσία δεν μπορεί να παραμένει η μοναδική διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Κύπρος: Δένδιας για δολοφονίες Τ. Ισαάκ και Σ.Σολωμού από τους Τούρκους

Όπως αναφέρει, το Κυπριακό παραμένει άλυτο ζήτημα παράνομης κατοχής, παρά τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και την παγκόσμια καταδίκη. 

Μήνυμα Δένδια για την Τουρκία: Ο αναθεωρητισμός οδηγεί σε περιπέτειες 

Υπογραμμίζει τέλος ότι μόνη λύση είναι η Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία, στο πλαίσιο που ορίζουν οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.

 

 

Αναλυτικά, η ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών αναφέρει: «48 χρόνια από τη β’ φάση της εισβολής του "Αττίλα". Το Κυπριακό παραμένει άλυτο ζήτημα παράνομης κατοχής, παρά τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και την παγκόσμια καταδίκη. Μόνη λύση η Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία, στο πλαίσιο που ορίζουν οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται όπως πάντα στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Λευκωσία δεν μπορεί να παραμένει η μοναδική διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top