Qatargate: Χριστούγεννα στη φυλακή για την Εύα Καϊλή-Φόβοι για απαγωγή της

Τι ζήτησε από τον εισαγγελέα - Ποιους κατονόμασε

Δείτε το ρεπορτάζ της Μαρίας Ψαρά - Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Χριστούγεννα στη φυλακή θα περάσει η Εύα Καϊλή, καθώς οι δικαστικές αρχές του Βελγίου απέρριψαν το αίτημα της για αποφυλάκισής της με βραχιολάκι, χθες Πέμπτη, με αποτέλεσμα η ευρωβουλευτής να παραμένει προσωρινά κρατούμενη, με φόντο το σκάνδαλο του Qatargate

Δημητρακόπουλος: Πολιτική απόφαση η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή

Η Ευρωβουλευτής δε θα μείνει μόνο μακριά από την ανήλικη κόρη της, αλλά κι από τους δυνητικούς απαγωγείς της, ενδεχόμενο που άφησε άφωνη τη διεθνή κοινή γνώμη, δεδομένου ότι ένα από τα επιχειρήματα του εισαγγελέα προκειμένου να μην τεθεί η Εύα Καϊλή σε κατ’οίκον περιορισμό ήταν ότι σε μια τέτοια περίπτωση δε θα μπορούσε να προστατευθεί από ενδεχόμενη απόπειρα απαγωγής της από τις μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ.

Εικόνες από τη χθεσινή απολογία της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες - Οι δικηγόροι της / AP, Olivier Matthys

Σημειώνεται ότι ήδη το κλίμα ήταν βαρύ από την αρχή, με την είδηση της παραμονής στη φυλακή της ευρωβουλευτού να κάνει το γύρο του κόσμου και να απασχολεί τα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα, καθώς δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία απ’ όλο τον κόσμο βρέθηκαν στις Βρυξέλλες εν αναμονή της απόφασης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εύα Καϊλή ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση κατά τη διάρκεια της απολογίας, ωστόσο έδειξε διάθεση συνεργασίας με τις Βελγικές αρχές. Κατά πληροφορίες, πρότεινε την αποφυλάκιση της με βραχιολάκι και να έχει στη διάθεση της ένα μόνο κινητό το οποίο θα παρακολουθούνταν από τις αρχές και να έχει επαφή με το ανήλικο παιδί της, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό, με τον εισαγγελέα να υποστηρίζει στην τοποθέτησή του ότι το παιδί δε συνιστά λόγο αποφυλάκισης, με συνέπεια να αποφασιστεί η κράτηση της για ακόμα ένα μήνα. 

Αυτά είναι τα ονόματα που «έδωσε» η Εύα Καϊλή για το «δίκτυο» του Παντσέρι

Πάντως, η Εύα Καϊλή έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης εντός 24 ωρών και να εμφανιστεί ξανά ενώπιον του δικαστηρίου εντός 15 ημερών. Οι πληροφορίες δίνονται με το «σταγονόμετρο» από τις Βελγικές αρχές, καθώς σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και προς το παρόν δε θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση. 

 Πολιτική απόφαση χαρακτήρισε την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή, ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος - Βίντεο από MEGA

Το επίσημο ανακοινωθέν της εισαγγελίας

Το χθεσινό επίσημο ανακοινωθέν της Εισαγγελίας αναφέρει μεταξύ άλλων «στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας και της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας σχετικά με εικαζόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ένα άτομο εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ενώπιον των προδικαστικών τμημάτων του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες. Με την απόφασή του σήμερα το πρωί, το προδικαστικό συμβούλιο παρέτεινε την προφυλάκιση της Ε.Κ. κατά ένα μήνα. Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου Βρυξελλών εντός 15 ημερών. (...) Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες προς το παρόν. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων Τύπου», καταλήγει η επίσημη ανακοίνωση, η οποία αποτύπωσε ευκρινώς 

«Πολιτική απόφαση η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή»

Ως πολιτική απόφαση χαρακτήρισε την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή, ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Ο κ. Δημητρακόπουλος σχολιάζοντας το ενδεχόμενο απαγωγής της ευρωβουλευτού σε συνάρτηση με την αποφυλάκιση της είπε χαρακτηριστικά. « (…) τότε, υπάρχει και ο κίνδυνος να στείλουν οι Καταριανοί στρατεύματα, για να καταλάβουν τις Βρυξέλλες και να μπορέσουν να απαγάγουν την κυρία Καϊλή» και πρόσθεσε σχετικά με την απόφαση «δεν ελήφθη με αμιγώς νομικά κριτήρια, καθώς υπάρχουν επιρροές από τον Τύπο και πολιτικές».

7 Ευρωβουλευτές δίνει η Καϊλή

Η Εύα Καϊλή φέρεται να «δίνει» επτά ευρωβουλευτές για το Qatargate, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατονόμασε τους συναδέλφους της ως εμπλεκόμενους στο μεγάλο σκάνδαλο, με την ιταλική εφημερίδα «il Fatto Quotidiano» να συγκαταλέγει ανάμεσα σε αυτούς και τον Ιταλό Ευρωβουλευτή, Μπράντο Μπενιφέι. «προσπάθησα πρώτα να καλέσω τον Παντσέρι, ο οποίος μιλάει μόνο ιταλικά, αλλά δεν μπόρεσα να τον βρω. Στη συνέχεια, προσπάθησα να πάρω τον Μαρκ Ταραμπέλα, μετά την Μαρία Αρένα. Εκείνοι απάντησαν ότι δεν γνώριζαν, γιατί ο Παντσέρι δεν απαντούσε», φέρεται να κατέθεσε η Ευρωβουλευτής.

Εύα Καϊλή: Αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφο της Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Υπογραμμίζεται, ότι σύμφωνα με την Εύα Καϊλή η βαλίτσα με τα 600.000 ευρώ υπήρχε στο σπίτι της για περίπου τρεις με τέσσερις μήνες «Η βαλίτσα ήταν για τον Παντσέρι», φέρεται να είπε, ενώ αναφορικά με τα υπόλοιπα 150.000 που βρέθηκαν στο διαμέρισμα στις Βρυξέλλες φέρεται να υποστήριξε «ο Τζιόρτζι τα είχε δανειστεί για το σπίτι». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top