Αρνούνται να δοθεί αίμα εμβολιασμένου στο παιδί τους & έχασαν την κηδεμονία

Το έξι μηνών βρέθος έπρεπε να υποβληθεί σε κρίσιμο χειρουργείο

Έχασαν Επιμέλεια Παιδιού - Δεν Ήθελαν Αίμα Εμβολιασμένου

Την προσωρινή επιμέλεια του παιδιού τους έχασε ένα ζευγάρι αντιεμβολιαστών στη Νέα Ζηλανδία. Οι γονείς αρνούνται να γίνει μετάγγιση στο μωρό τους που κινδυνεύει, επειδή δε θέλουν να του μεταγγίσουν αίμα από δότη που έχει εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό.

Αρνούνται να δοθεί αίμα εμβολιασμένου κατά της covid στο άρρωστο μωρό τους

Δικαστήριο στη Νέα Ζηλανδία αφαίρεσε προσωρινά την κηδεμονία ενός βρέφους, οι γονείς του οποίου αρνούνται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αναγκαία για να κρατηθεί στη ζωή, επειδή φοβούνται ότι μπορεί να του μεταγγιστεί αίμα ανθρώπου που έχει εμβολιαστεί κατά της covid-19.

Το Ανώτερο Δικαστήριο του Όκλαντ αποφάσισε να αναλάβει τη μερική κηδεμονία του «μωρού W», ηλικίας έξι μηνών, μέχρι να υποβληθεί στη χειρουργική επέμβαση την οποία έχει ανάγκη, καθώς πάσχει από στένωση της πνευμονικής βαλβίδας.

Το βρέφος έχει καθυστερήσει να υποβληθεί στη σωτήρια για τη ζωή του επέμβαση, επειδή οι γονείς του απαιτούσαν το αίμα που θα του μεταγγιστεί να προέρχεται από ανθρώπους που δεν έχουν λάβει εμβόλιο mRNA κατά της covid.

Οι γονείς δε θα θα λαμβάνουν αποφάσεις που αφορούν την ηγεία του μωρού

Πλέον το μωρό βρίσκεται υπό «την ιατρική κηδεμονία του δικαστηρίου μέχρι να ολοκληρωθεί η επέμβαση» και η ανάρρωσή του, δηλαδή το αργότερο ως τα τέλη Ιανουαρίου.

Οι γονείς θα εξακολουθήσουν να είναι οι κηδεμόνες του βρέφους, αλλά δεν θα μπορούν να λαμβάνουν ιατρικές αποφάσεις για αυτό. Θα «ενημερώνονται για τη φύση της θεραπείας που θεωρείται κατάλληλη για ‘το μωρό W’ και για την εξέλιξη της κατάστασής του», σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο τη χώρα και φέρνει στο φως την έκταση της παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια της covid-19.

Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Μάικ Σέπαρντ δήλωσε ότι πρόκειται για «μια δύσκολη κατάσταση για όλους όσοι εμπλέκονται». «Η απόφαση να υποβληθεί ένα τέτοιου είδους αίτημα στο δικαστήριο λαμβάνεται πάντα με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού», πρόσθεσε.

Ζητούν να μεταγγίσουν στο παιδί τους αίμα ανεμβολίαστου

Μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, η ακτιβίστρια κατά των εμβολίων της covid Λιζ Γκαν ζήτησε στους ανθρώπους που είχαν πάει για να στηρίξουν την οικογένεια να ασκήσουν πίεση στη Νεοζηλανδή πρωθυπουργό Τζασίντα Άρνερν προκειμένου να αλλάξει η απόφαση.

Οι υγειονομικές αρχές έχουν ήδη απορρίψει το αίτημα των γονιών του βρέφους να του μεταγγιστεί μόνο «αίμα ανεμβολίαστου», τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι ανώφελο και καθόλου πρακτικό. Τα νοσοκομεία δεν διαχωρίζουν το αίμα των αιμοδοτών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Από την πλευρά της η οικογένεια δήλωσε ότι έχει συγκεντρώσει δεκάδες ανεμβολίαστους διατεθειμένους να προσφέρουν αίμα για το βρέφος.

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη κατάσταση στην οποία οι γονείς επιθυμούν μια καλύτερη θεραπεία για το παιδί τους από αυτή που προτείνει το κράτος», είχε δηλώσει τον Νοέμβριο η δικηγόρος των γονιών Σου Γκρέι

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top