Αρνούνται να δοθεί αίμα εμβολιασμένου κατά της covid στο άρρωστο μωρό τους

Καθυστερεί αναγκαία χειρουργική επέμβαση για βρέφος στη Νέα Ζηλανδία

Νέα Ζηλανδία - μωρό

Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι γονείς στη Νέα Ζηλανδία αρνούνται να δοθεί «αίμα εμβολιασμένου κατά της covid» στο άρρωστο βρέφος τους, την ώρα που κινδυνεύει η ζωή του και πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Οι αρχές στη Νέα Ζηλανδία ζητούν να τους δοθεί μερική κηδεμονία του βρέφους.

Κορωνοϊός: Νέα παραλλαγή φέρνει «έκρηξη» κρουσμάτων στη Γαλλία    

Οι αρχές στη Νέα Ζηλανδία ζήτησαν από τη δικαιοσύνη να τους δοθεί μερική κηδεμονία ενός βρέφους οι γονείς του οποίου αρνούνται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αναγκαία για να διατηρηθεί στη ζωή επειδή φοβούνται ότι μπορεί να του μεταγγιστεί αίμα ανθρώπου που έχει εμβολιαστεί κατά της covid-19

Οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν ότι υπέβαλαν το σχετικό αίτημα σήμερα εκτάκτως στο Ανώτερο Δικαστήριο του Όκλαντ. 

Το τεσσάρων μηνών βρέφος, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί έπειτα από εντολή του δικαστηρίου, πάσχει, σύμφωνα με τη μητέρα του, από στένωση της πνευμονικής βαλβίδας, ένα καρδιακό πρόβλημα που απαιτεί χειρουργική επέμβαση. 

Κίνα: Έγκυος δεν πρόλαβε να κάνει τεστ κορωνοϊού και γέννησε όρθια

Όμως το βρέφος έχει καθυστερήσει να υποβληθεί σε αυτή την επέμβαση καθώς οι γονείς του απαιτούν το αίμα που θα του μεταγγιστεί να προέρχεται από ανθρώπους που δεν έχουν λάβει εμβόλιο mRNA κατά της covid

Το αίτημά τους απορρίφθηκε καθώς τα νοσοκομεία στη Νέα Ζηλανδία δε διαχωρίζουν το αίμα των εμβολιασμένων από αυτό των μη εμβολιασμένων.

Οι αρχές ζήτησαν από τη δικαιοσύνη να τους δώσει μερική κηδεμονία του βρέφους. Αν το δικαστήριο δεχθεί το αίτημά τους, οι γονείς θα εξακολουθήσουν να είναι οι κηδεμόνες του βρέφους, αλλά δε θα μπορούν να λαμβάνουν ιατρικές αποφάσεις για αυτό. 

Κίνα: Μετά τα τανκς χαλαρώνουν τα μέτρα για Covid - 19 

Αξιωματούχοι εξήγησαν ότι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη έχοντας υπόψη τους «το καλύτερο συμφέρον του βρέφους» και έπειτα «από μακρές συζητήσεις» με την οικογένεια. 

Περίπου 150 αντιεμβολιαστές διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά από το δικαστήριο του Όκλαντ για να εκφράσουν τη στήριξή τους στους γονείς. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top