The boy in the box: Λύθηκε 65 χρόνια μετά το μυστήριο δολοφονίας αγοριού

Είχε βρεθεί δολοφονημένο μέσα σε ένα χάρτινο κουτί

Μετά από 65 χρόνια λύθηκε το μυστήριο της δολοφονίας ενός αγοριού, γνωστό και ως «Το αγόρι στο κουτί» (The boy in the box). Το παιδί είχε βρεθεί γυμνό και άγρια δολοφονημένο μέσα σε ένα κουτί το 1957 στην Αμερική, χωρίς να αναγνωριστεί ποτέ η ταυτότητά του.

Η αστυνομία φέρεται να έχει κάνει μια σημαντική ανακάλυψη σε μια μυστήρια υπόθεση δολοφονία ενός μικρού παιδιού.  Την Τετάρτη 30/11, για πρώτη φορά, το αστυνομικό τμήμα της Φιλαδέλφεια ανακοίνωσε ότι βρήκε το όνομα του αγοριού, μέσω γενετικής εξέτασης και γενεαλογίας.

Το αστυνομικό τμήμα της αναμένεται να αποκαλύψει δημόσια το όνομα του νεαρού θύματος την επόμενη εβδομάδα, αφού στοιχεία DNA οδήγησαν τελικά στο πιστοποιητικό γέννησης του αγοριού.

Το αγόρι στο Κουτί

Το αγόρι βρέθηκε νεκρό, τυλιγμένο σε κουβέρτα μέσα σε ένα χάρτινο κουτί / Φωτογραφία από Philadelphia PD

Για έξι δεκαετίες, η ταφόπλακα του θύματος απλώς τον αναγνώριζε ως «Το Άγνωστο Παιδί της Αμερικής». Σήμερα η αστυνομία ελπίζει ότι με την ταυτότητά του στα χέρια της, θα μπορούσε να ασκηθεί ποινική δίωξη.

the boy in the box

Για δεκαετίες η ταφόπλακα του αγοριού ήταν αγνώστων στοιχείων / Philadelphia PD

Η στυγερή δολοφονία του παιδιού που βρέθηκε μέσα σε κουτί

Το «αγόρι στο κουτί», ηλικίας 3 έως 7 ετών, είχε βρεθεί τυλιγμένο σε μια κουβέρτα μέσα σε ένα χάρτινο κουτί, στην οδό Susquehanna, στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια στις 25 Φεβρουαρίου 1957.

Το πτώμα του είχε σημάδια άγριας κακοποίησης. Ήταν υποσιτισμένος και έφερε ουλές, μερικές από τις οποίες ήταν χειρουργικές, κυρίως στον αστράγαλο, στη βουβωνική χώρα και στο πηγούνι.

λύθηκε το μυστήριο με το «Άγνωστο αγόρι των ΗΠΑ»

Η ταυτότητα του παιδιού παρέμενε για χρόνια άγνωστη / Philadelphia PD

Αυτό που είχε προκαλέσει εντύπωση, είναι ότι το αγόρι είχε καθαριστεί πρόσφατα, πιθανώς μετά τον θάνατό του, ενώ είχε φρεσκοκουρεμένα μαλλιά και κομμένα νύχια. 

Πιστεύεται ότι η αιτία θανάτου του ήταν η ανθρωποκτονία μετά από βαρύ τραύμα.

Το αγόρι στο Κουτί 2

Φωτογραφία Philadelphia PD

Όλα αυτά τα χρόνια είχαν διατυπωθεί δεκάδες θεωρίες, ωστόσο η υπόθεσή του παρέμενε ένα άλυτο μυστήριο. 

Αν και οι περισσότερες από αυτές έχουν απορριφθεί, δύο θεωρίες έχουν προκαλέσει σημαντικό ενδιαφέρον μεταξύ της αστυνομίας και των ΜΜΕ. Το πρώτο είναι ότι ήταν αγόρι από ανάδοχο σπίτι και το άλλο ότι είχε σχέση με μια γυναίκα που ονομαζόταν «Μάρθα», η οποία εμφανίστηκε το 2002.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top