Επιχείρηση «Γαμψό ξίφος»: Η Τουρκία «πήγε νύχτα» σε βόρειο Ιράκ και Συρία

«Σόου» Ερντογάν – Ακάρ μπροστά στις κάμερες με την εντολή για επίθεση

Βομβαρδισμούς σε βόρειο Ιράκ και Συρία, υπό την επιχείρηση «Γαμψό ξίφος», πραγματοποιεί η Τουρκία / Βίντεο: Open

Την έναρξη της αεροπορικής επιχείρησης «Γαμψό ξίφος» στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Είναι περιοχές οι οποίες θεωρεί ότι «χρησιμοποιήθηκαν ως βάσεις από Κούρδους τρομοκράτες» και πρόκειται για αντίποινα για όσα συνεβησαν πριν από μία εβδομάδα, με την αιματηρή επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Αντίποινα από Τουρκία με αεροπορικές επιδρομές σε Συρία: 12 οι νεκροί

«Τα αεροπλάνα απογειώθηκαν από τις βάσεις τους, η αεροπορική επιχείρηση ξεκίνησε», επεσήμανε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Κωνσταντινούπολη: «Δεν προκάλεσε την έκρηξη η αδερφή μου»

«Η ώρα του λογαριασμού έχει φτάσει! Τα καθάρματα θα λογοδοτήσουν για τις ύπουλες επιθέσεις τους», έγραψε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, αναφερόμενο στην επίθεση στη λεωφόρο Ιστικλάλ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, όπου σκοτώθηκαν 6 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 81.

Οι αεροπορικές επιδρομές εξαπολύθηκαν παρότι μερικές ημέρες νωρίτερα το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, απέρριψαν την κατηγορία της Άγκυρας πως βρίσκονταν πίσω από την επίθεση στην Ιστικλάλ.

«Σόου» Ερντογάν – Ακάρ μπροστά στις κάμερες με την εντολή για επίθεση

Λίγες ώρες μετά τον βομβαρδισμό στο Κομπάνι, η τουρκική ηγεσία έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες και βίντεο από τη στιγμή που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίνει το «πράσινο» φως.

Στα πλάνα, διακρίνεται ο Τούρκος Πρόεδρος να ενημερώνεται από τον υπουργό Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ για την επιχείρηση στη Συρία και το βόρειο Ιράκ.

O Τούρκος υπουργός Άμυνας στο κέντρο επιχειρήσεων για την επιχείρηση «Γαμψό ξίφος» / Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας

Ο Τούρκος πρόεδρος δίνει την έγκριση και ξεκινούν οι βομβαρδισμοί, με τον Χουλουσί Ακάρ να είναι ο ίδιος παρών στο κέντρο επιχειρήσεων για την εποπτεία και τον συντονισμό της επίθεσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top