Αντίποινα από Τουρκία με αεροπορικές επιδρομές σε Συρία: 12 οι νεκροί

«Ήρθε η ώρα του λογαριασμού» τόνισε ο Ακάρ

Η επιχείρηση της Άγκυρας στη Συρία έρχεται μετά την βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη / Βίντεο: Mega

Το μήνυμα πως ήρθε η «ώρα του λογαριασμού», μετά την τρομοκρατική ενέργεια στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη Κυριακή 13η Νοεμβρίου, έστειλε η Άγκυρα, με τις τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις να κάνουν αεροπορικές επιδρομές κατά της πόλης Κομπάνι στην βόρεια Συρία.

«Τα καθάρματα θα λογοδοτήσουν για τις ύπουλες επιθέσεις τους», τόνισε ο Χουλουσί Ακάρ, υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Μήνυμα σε Τουρκία από ΗΠΑ: Κρίσιμος ο ρόλος της Ελλάδας

Η Τουρκία εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων στη βόρεια και στη βορειοανατολική Συρία, που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 12 άτομα,  έξι μέλη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ), της οποίας ηγούνται οι Κούρδοι, καθώς και έξι Σύρους στρατιωτικούς. 

Οι αεροπορικές επιδρομές εξαπολύθηκαν παρότι μερικές ημέρες νωρίτερα το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, απέρριψαν την κατηγορία της Άγκυρας πως βρίσκονταν πίσω από την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη Κυριακή, όταν έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 81.

Κωνσταντινούπολη: «Δεν προκάλεσε την έκρηξη η αδερφή μου»

Σύμφωνα με τις ΣΔΔ, οι τουρκικοί βομβαρδισμοί είχαν στόχο θέσεις των ΣΔΔ στις επαρχίες Χαλέπι (βόρεια) και Χασάκα (βορειοανατολικά), κυρίως στην πόλη Κομπάνι, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με την Τουρκία.

Κωνσταντινούπολη: «Νιώθω τυχερή, θα ξαναπάω», λέει η 39χρονη Ελληνίδα

«Το Κομπάνι, η πόλη που νίκησε το Ισλαμικό Κράτος, είναι στόχος βομβαρδισμών από την τουρκική αεροπορία και τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής», δήλωσε ο Φαρχάντ Σάμι, εκπρόσωπος των ΣΔΔ, βασική συνιστώσα των οποίων είναι οι Κούρδοι. Ο ίδιος είχε διαψεύσει κατηγορηματικά πως οι Κούρδοι βρίσκονταν πίσω από τη βομβιστική ενέργεια στην Ιστικλάλ.

Ερντογάν: Σύντομα θα επιλυθεί το ζήτημα με τα F-16

Ο ηγέτης των ΣΔΔ Μαζλούμ Άμπντι καταδίκασε τους «επιθετικούς και βάρβαρους» τουρκικούς βομβαρδισμούς.

 

Κωνσταντινούπολη: «Έτρεχε συνέχεια αίμα – Ήταν σαν να βρισκόταν σε πόλεμο»

«Ο τουρκικός βομβαρδισμός στις περιοχές μας απειλεί ολόκληρη την περιοχή. Δεν ωφελεί κανέναν. Θα κάνουμε το παν για να αποφευχθεί μείζων καταστροφή. Αν ξεσπάσει πόλεμος θα τρωθεί όλος ο κόσμος», τόνισε μέσω Twitter.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει δημοσιοποιήσει επίσημα ως τώρα καμιά λεπτομέρεια για την επιχείρηση σε εξέλιξη.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέφερε προχθές Παρασκευή πως φοβόταν «πιθανή στρατιωτική δράση της Τουρκίας» στη βόρεια Συρία και στο βόρειο Ιράκ, παροτρύνοντας τους Αμερικανούς να αποφεύγουν αυτές τις δύο περιοχές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top