Κωνσταντινούπολη: «Έτρεχε συνέχεια αίμα – Ήταν σαν να βρισκόταν σε πόλεμο»

Οι γονείς της Ελληνίδας που τραυματίστηκε μιλούν στο Star

«Έχει σοκαριστεί από τις σκηνές που είδε. Είναι σαν να βρίσκεσαι σε πόλεμο», είπε η μητέρα της 39χρονης Ελληνίδας, που τραυματίστηκε στην έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star

Στον δρόμο της επιστροφής για την Θεσσαλονίκη βρίσκεται αυτήν την ώρα η Ελληνίδα τραυματίας από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη.

Η άτυχη γυναίκα θα νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, με τους γονείς της να περιγράφουν στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star τις δραματικές στιγμές που έζησε η κόρη τους. 

Κωνσταντινούπολη: «Έχασε πολύ αίμα, ένιωθε τα παπούτσια της μούσκεμα»

«Το παιδί μου θα ήταν πεθαμένο, η Παναγία το βοήθησε. Το πρώτο που μου είπε ήταν “μαμά μου θα πέθαινα και δεν θα μπορούσαμε σήμερα να μιλάμε μαζί”. Θέλω να έρθει το παιδί μου να το δω να το αγκαλιάσω, αυτό θέλω» είπε η Αγγελική Δεπόλα, μητέρα της 39χρονης Ελληνίδας που τραυματίστηκε από την έκρηξη που συγκλόνισε τον πεζόδρομο της Ιστικλάλ.

Έκρηξη Κωνσταντινούπολη: «Το παιδί μου έχασε πολύ αίμα»

Για να επιστρέψει η 39χρονη Ελληνίδα από την Τουρκία έγιναν συντονισμένες προσπάθειες, με την οικογένεια να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Η Ελληνίδα που τραυματίστηκε στη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη - Facebook

Η Ελληνίδα που τραυματίστηκε στη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη - Facebook

«Έχει σοκαριστεί από τις σκηνές που είδε. Είναι σαν να βρίσκεσαι σε πόλεμο. Έζησε εκ θαύματος. Ο υπουργός Υγείας κινητοποιήθηκε και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ», πρόσθεσε η μητέρα της, σημειώνοντας πως «πρέπει να βγει τώρα το θραύσμα από το πόδι της».

Αυτή είναι η γυναίκα που συνελήφθη για τη βόμβα στην Κωνσταντινούπολη

«Είχε Άγιο το παιδί. Να πάμε να ανάψουμε καμιά λαμπάδα. Σκοτώθηκαν ένα ζευγάρι μπροστά της, έφαγαν όλο το ωστικό κύμα το ζευγάρι, ένα νιόπαντρο ζευγάρι, και από πίσω ήταν η κόρη μου και σώθηκε. Πίσω τους ήταν. Και από κάτω πέρασε ένα θραύσμα και καρφώθηκε στο πόδι της κόρης μου», δήλωσε στο Star ο πατέρας της, Φώτης Δεπόλας.

«Άμα δεν το ζήσεις, δεν μπορείς να καταλάβεις τον φόβο»

Η τραυματισμένη κοπέλα ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη στις 11 το πρωί, συνοδευόμενη από διπλωματική αποστολή  με εντολή του υπουργείου Εξωτερικών.

Το τραύμα στο πόδι της γρήγορα θα επουλωθεί, όμως δύσκολα θα ξεχάσει τις στιγμές φρίκης που έζησε. 

Κωνσταντινούπολη: Το PKK αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στην επίθεση

«Το κοριτσάκι είχε διαμελιστεί, ο κόσμος τσίριζε, κατεβάζανε τα ρολά από τα μαγαζιά. Εμένα με έβαλαν σε ένα μαγαζί και προσπαθούσαν να σταματήσουν το αίμα από το πόδι μου. Το αίμα έτρεχε συνέχεια», είπε περιγράφοντας τις συγκλονιστικές στιγμές η 39χρονη.

Η Αλχάμ Αλμπασίρ συνελήφθη για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη / Φωτογραφία Twitter

Η Αλχάμ Αλμπασίρ συνελήφθη για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη / Φωτογραφία Twitter

«Μετά το πρώτο σοκ καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για τρομοκράτες. Κοιτάς γύρω και βλέπεις πως επικρατεί χάος, πόλεμος. Πολύ άσχημη στιγμή! Ο κόσμος τρέχει πανικόβλητος κι εγώ πεσμένη στο έδαφος.  Ξαφνικά, βλέπω να τρέχει πολύ αίμα απ’ το πόδι μου. Φοβήθηκα.  Άμα δε το ζήσεις, δεν μπορείς να καταλάβεις τον φόβο που αισθάνεσαι.  Είμαι πολύ τυχερή. Με βοήθησαν κάποια άτομα. Με πήγαν σε κάποιο μαγαζί, έκλεισαν τα στόρια.  Έκλαιγε ο κόσμος, πανικός, φωνές, μωράκια, γονείς… Μετά περιμέναμε τα ασθενοφόρα.  Λυπάμαι πολύ για τα άτομα που πέθαναν», είπε σε άλλη περιγραφή της για το συμβάν η 39χρονη Ελληνίδα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Κωνσταντινούπολη: Το «ευχαριστώ» Ερντογάν στην Ελλάδα για τη στήριξη

Ήταν η τρίτη φορά που η νεαρή γυναίκα επισκεπτόταν την Κωνσταντινούπολη. 

Οι Τούρκοι ήθελαν να χρεώσουν στην Ελληνίδα τα έξοδα για τη νοσηλεία

Την ίδια ώρα  εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως οι Τούρκοι υπεύθυνοι του νοσοκομείου στην Κωνσταντινούπολη ζήτησαν αρχικά από τους γονείς της κοπέλας να πληρώσουν για την νοσηλεία και την επέμβαση που θα έκανε εκεί η κόρη τους.

Κωνσταντινούπολη: Ζήτησαν από την Ελληνίδα να πληρώσει το νοσοκομείο

«Μας ζήτησαν από το νοσοκομείο να πληρώσουμε, αλλά το παιδί ήθελα να είναι εδώ γιατί ήταν σε ξένο μέρος. Ήθελα να είναι κοντά μας», είπε η κυρία Δεπόλα.

Η Ελληνίδα τραυματίας αναμένεται να φτάσει στην Θεσσαλονίκη λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top