Κωνσταντινούπολη: Το «ευχαριστώ» Ερντογάν στην Ελλάδα για τη στήριξη

Άδειασε τον Σοϊλού ο Τούρκος πρόεδρος

Ηχηρό «άδειασμα» επεφύλαξε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος έβαλε στο κάδρο των υπευθύνων για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη και την Ελλάδα. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο της συνόδου των G20 στο Μπαλί ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα ευχαριστήριο μήνυμα στις χώρες που βρέθηκαν στο πλευρό της Τουρκίας μετά την επίθεση της Κυριακής. 

Μπάιντεν σε Ερντογάν: «Θα στηρίξω τον εκσυγχρονισμό των F-16»

Ανάμεσα σε αυτές είναι η Ελλάδα και οι ΗΠΑ, οι δύο χώρες εναντίον των οποίων εξαπέλυσε επίθεση ο Σοϊλού. 

«Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλες τις χώρες και τους διεθνείς οργανισμούς που αντέδρασαν στην τρομοκρατική επίθεση στη λεωφόρο Ιστικλάλ, μοιράστηκαν τον πόνο μας και εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους», έγραψε ο Ερντογάν.

Το tweet του Τούρκου προέδρου ήρθε μετά τη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι θα στηρίξει τον εκσυγχρονισμό των F-16.

Επίθεση Κωνσταντινούπολη: Οργή ΗΠΑ με τις δηλώσεις Σοϊλού

Ο Σοϊλού από την άλλη χθες είπε πως η δράστης της επίθεσης θα ερχόταν στην Ελλάδα, όπου το PKK θα τη δολοφονούσε. Είπε επίσης ότι δε δέχεται τα συλλυπητήρια των ΗΠΑ, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι «υποστηρίζει τους Κούρδους τρομοκράτες στο Κομπάνι».

«Δεν δεχόμαστε, απορρίπτουμε, τα συλλυπητήρια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η συμμαχία μας με ένα κράτος που συντηρεί το Κομπάνι και θύλακες τρομοκρατίας (…) πρέπει να συζητηθεί», δήλωσε ο Σοϊλού, ο οποίος κατηγορεί τους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και μερικούς συμμάχους τους, που υποστηρίζονται από τους Αμερικανούς, ότι διέπραξαν τη φονική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Τουρκία: Νέο παραλήρημα Ερντογάν εναντίον ΗΠΑ και Ελλάδας

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτήρισε ανεύθυνο τον Τούρκο υπουργό. «Οι ΗΠΑ καταδικάζουν απερίφραστα την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της και στέκονται αλληλέγγυες με την Τουρκία, πολύτιμο σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ. Απορρίπτουμε και είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από οποιαδήποτε ανεύθυνα σχόλια που υποδηλώνουν ότι οι ΗΠΑ είχαν οποιονδήποτε ρόλο ή ευθύνη σε αυτήν την απεχθή επίθεση εναντίον Τούρκων πολιτών. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τις τουρκικές αρχές στην έρευνά τους», ανέφερε η ανακοίνωση. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top