Ρωσία: «Οι ΗΠΑ μπορούν να επηρεάσουν θετικά το Κίεβο»

«Είμαστε ανοιχτοί για διαπραγμάτευση»

Ρωσία: Οι ΗΠΑ Μπορούν Να Επηρεάσουν Την Ουκρανία

Άνοιγμα προς τις ΗΠΑ για πιθανή μεσολάβηση με το Κίεβο έκανε η Ρωσία δια στόματος εκπροσώπου του Κρεμλίνου, λίγες ώρες μετά το θρίλερ με τους πυραύλους στην Πολωνία.

Ζελένσκι: «Η έκρηξη στην Πολωνία δεν προκλήθηκε από ουκρανικό πύραυλο»

«Οι στόχοι της Ρωσίας μπορούν να επιτευχθούν είτε μέσω της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, είτε μέσω διαλόγου», δήλωσε σήμερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ. 

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ανοιχτού διαλόγου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, κατηγορώντας το Κίεβο γι΄αυτό: 

Δεν υπάρχει σήμερα πιθανότητα ανοιχτού διαλόγου με το Κίεβο, καθώς οι Ουκρανοί αλλάζουν θέσεις καθημερινά και είναι αδύνατο υπό αυτό καθεστώς να κινηθεί η διπλωματία. Οι ΗΠΑ έχουν τον τρόπο να πείσουν το Κίεβο να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Εάν το επιθυμεί, η Ουάσινγκτον είναι σε θέση να επηρεάσει το Κίεβο και να ωθήσει να προσαρμοστεί στις συνθήκες. Εάν θέλει, η Ουάσινγκτον είναι σε θέση να λάβει υπόψη της τις ανησυχίες της χώρας μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ.

Πεσκόφ: «Κανείς στη Ρωσία δε μιλά για πυρηνικά»

Ακόμα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ξεκαθάρισε δεν υπάρχει από τη ρωσική πλευρά θέμα χρήσης πυρηνικών.

«Αν παρατηρήσετε, από τη ρωσική πλευρά, κανείς δεν μιλάει για αυτό το θέμα. Μιλάνε για αυτό το θέμα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και οπουδήποτε αλλού. Το ερώτημα είναι αν είναι πλέον πιθανή η επιλογή η Ρωσία να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα».

Σημειώνεται ότι χθες, η Ρωσία, μετά από πάρα πολλά χρόνια, σχολίασε θετικά τις ΗΠΑ, με αφορμή τη στάση που κράτησε στο θέμα των πυραύλων στην Πολωνία. «Πρέπει να δώσουμε βάση στην στάση των ΗΠΑ, η οποία είναι συγκρατημένη και πολύ επαγγελματική στο θέμα του πυραύλου στην Πολωνία», δήλωσε ο Πεσκόφ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top