Ο αρχηγός της CIA στις μυστικές συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας στην Άγκυρα

«Μεταφέρει μήνυμα για συνέπειες της χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία»

Ο αρχηγός της CIA στις μυστικές συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας στην Άγκυρα

Ο διευθυντής της CIA Μπιλ Μπερνς θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Ναρίσκιν, στην Άγκυρα, στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμενης προσπάθειας των ΗΠΑ να «επικοινωνήσουν με τη Ρωσία σχετικά με τη διαχείριση του κινδύνου» και να συζητήσουν τις περιπτώσεις «άδικα κρατουμένων πολιτών των ΗΠΑ» σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στο CNN.

«Ήμασταν πολύ ανοιχτοί για το γεγονός ότι έχουμε κανάλια επικοινωνίας με τη Ρωσία σχετικά με τη διαχείριση του κινδύνου, ειδικά των πυρηνικών και των κινδύνων για τη στρατηγική σταθερότητα», είπε ο εκπρόσωπος.

«Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο Μπιλ Μπερνς βρίσκεται σήμερα στην Άγκυρα για να συναντηθεί με τον ομόλογό του των Ρώσων υπηρεσιών πληροφοριών».

Ο Ζελένσκι στην απελευθερωμένη Χερσώνα - «Είμαστε έτοιμοι για την ειρήνη»
 

Το CNN ανέφερε προηγουμένως ότι ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν ήταν επίσης σε επαφή με τους Ρώσους ομολόγους του για να τους προειδοποιήσει για τις συνέπειες σε περίπτωση που η Ρωσία χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι ο Μπερνς «δεν διεξάγει κανενός είδους διαπραγματεύσεις».

«Δεν συζητά επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία. Μεταφέρει μήνυμα για τις συνέπειες της χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία και τους κινδύνους κλιμάκωσης στη στρατηγική σταθερότητα. Θα θέσει επίσης τις υποθέσεις αδίκως κρατουμένων πολιτών των ΗΠΑ».

ΗΠΑ: Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο στη Βιρτζίνια\

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ ενημέρωσαν την Ουκρανία για τη συνάντηση πριν από το ταξίδι του Μπερνς.

«Εμμένουμε σταθερά στη θεμελιώδη αρχή μας: τίποτα για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία», είπε ο εκπρόσωπος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top