G20: Οι ηγέτες θα σαμποτάρουν την «οικογενειακή φωτογραφία» λόγω Ρωσίας

Δε θέλουν να σταθούν πλάι σε κανέναν Ρώσο

G20

Οι παγκόσμιοι ηγέτες αποφάσισαν να «σαμποτάρουν» την επίσημη «οικογενειακή φωτογραφία» της G20 λόγω της παρουσίας της Ρωσίας.

Βρετανία: Ο Σούνακ ζητά να «διώξουν» τον Πούτιν από τις συνόδους της G20

Σύμφωνα με τον Guardian, oι παγκόσμιοι ηγέτες αποφάσισαν να μη λάβουν μέρος στην καθιερωμένη οικογενειακή φωτογραφία όταν θα συναντηθούν στη G20 στο Μπαλί της Ινδονησίας την ερχόμενη εβδομάδα, λόγω της εκτεταμένης δυσφορίας για την παρουσία της Ρωσίας στη σύνοδο κορυφής.

Όπως συνηθίζεται, οι παγκόσμιοι ηγέτες στέκονται μαζί για μια εναρκτήρια φωτογραφία στην αρχή των συνόδων κορυφής. Στη σύνοδο κορυφής όμως στην Ινδονησία -που ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη- κάτι τέτοιο δε θα γίνει παρόλο που ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι δε θα παραστεί.

Οι παγκόσμιοι ηγέτες δε θέλουν να φωτογραφηθούν ούτε στο πλάι του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ που θα πάει στη Σύνοδο εκπροσωπώντας τον Ρώσο πρόεδρο.

Ο ουκρανικός στρατός μπήκε στη Χερσώνα

Σύμφωνα με Βρετανούς αξιωματούχους, η συμμετοχή της Ρωσίας στη G20 σημαίνει ότι θα είναι σχεδόν αδύνατο για τους ηγέτες να συμφωνήσουν σε ένα κοινό ανακοινωθέν στο τέλος της συνόδου κορυφής.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ στην αρχική του ομιλία στη συνάντηση των ηγετών την Τρίτη αναμένεται να μιλήσει για τη ρωσική εισβολή και να δώσει έμφαση στην υποστήριξη της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι έχει προσκληθεί να μιλήσει διαδικτυακά στη σύνοδο κορυφής. Είχε δηλώσει ότι δε θα συμμετείχε αν ήταν παρών ο Πούτιν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top