Βρετανία: Ο Σούνακ ζητά να «διώξουν» τον Πούτιν από τις συνόδους της G20

«Αν δε σταματήσει τον παράνομο πόλεμό του στην Ουκρανία»

Βίντεο του Open από την απρόσμενη διακοπή του τηλεοπτικού ντιμπέιτ μεταξύ Ρίσι Σούνακ και Λιζ Τρας, στη Μεγάλη Βρετανία

Ο Ρίσι Σούνακ, ο ένας από τους δύο υποψηφίους, που «προαλείφεται» για τη θέση του Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, κάλεσε την G20 να αποκλείσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν από τις συνόδους της, τουλάχιστον έως ότου η Μόσχα σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Χάος στην κυβέρνηση Τζόνσον: Παραιτήθηκαν οι υπουργοί Υγείας & Οικονομικών

«Οι εταίροι μας στην G20 και οι σύμμαχοί μας φέρουν την ευθύνη να εγκαλέσουν τον Πούτιν για την απεχθή συμπεριφορά του. Το να κάθεται κανείς στο τραπέζι μαζί του δεν είναι σωστό, τη στιγμή που ευθύνεται για τον θάνατο παιδιών στα κρεβάτια τους την ώρα που κοιμούνται», δήλωσε εκπρόσωπος του πρώην υπουργού Οικονομικών.

«Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα στον Πούτιν ότι δεν θα έχει μια καρέκλα στο τραπέζι, αν δε σταματήσει τον παράνομο πόλεμό του στην Ουκρανία», συμπλήρωσε.

Βρετανία: Ηχητικό ντοκούμεντο «καίει» τη Λιζ Τρας

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Σούνακ να ακολουθεί την υπουργό Εξωτερικών Λιζ Τρας στην κούρσα για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία στη Βρετανία.

Πούτιν: Aναμένεται να μετάσχει στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδονησία

Ο Πούτιν και ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ αναμένεται να μετάσχουν στην σύνοδο κορυφής της G20, που θα διεξαχθεί στο Μπαλί τον Νοέμβριο.

Η Ινδονησία, η οποία προεδρεύει φέτος της G20, αντιμετώπισε πιέσεις από τις δυτικές χώρες να αποσύρει την πρόσκλησή της προς τον Πούτιν να μετάσχει στην σύνοδο κορυφής λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

G20: Οι ηγέτες έκαναν ευχή κι έριξαν κέρμα στη Φοντάνα ντι Τρέβι

Η Ινδονησία έχει προσκαλέσει επίσης τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι να μετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Μπαλί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top