Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ–Τζο Μπάιντεν: «Θέλω να είμαι ξανά υποψήφιος το 2024»

«Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με τους Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους μου»

«Πρόθεσή μας είναι να διεκδικήσουμε ξανά την προεδρία των ΗΠΑ το 2024» υπογράμμισε ο Τζο Μπάιντεν (Βίντεο AP)

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν απηύθυνε διάγγελμα στον λαό των ΗΠΑ μετά από την λήξη των ενδιάμεσων εκλογών στη χώρα.

Τόνισε χαρακτηριστικά πως παρά τις προβλέψεις του Τύπου και των ειδικών για «ένα τεράστιο κόκκινο κύμα, αυτό δε συνέβη».

«Πρόθεσή μας είναι να διεκδικήσουμε ξανά την προεδρία των ΗΠΑ το 2024» υπογράμμισε ο Τζο Μπάιντεν.

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Οι τέσσερις κρίσιμες πολιτείες για έλεγχο Γερουσίας

«Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με τους Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους μου και ο αμερικανικός λαός κατέστησε σαφές ότι περιμένουν από τους Ρεπουμπλικάνους να είναι έτοιμοι να συνεργαστούν και μαζί μου», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Καλή μέρα για τη Δημοκρατία και την Αμερική. Η Δημοκρατία είναι αυτό που είμαστε. Δεν γνωρίζουμε ακόμα όλα τα αποτελέσματα. Δεν συνέβη το κόκκινο κύμα που προέβλεπαν αρκετοί. Εγώ ένιωθα καλά καθ΄όλη τη διαδικασία και ήμουν αισιόδοξος. Οι ψηφοφόροι μίλησαν καθαρά για τις ανησυχίες τους και πήρα το μήνυμα. Για το οικονομικό κόστος, την ασφάλεια και πολλά ακόμη. Θέλω να ευχαριστήσω τους νέους, που ψήφισαν σε ποσοστά ρεκόρ, για να αντιμετωπίσουν τη βία των ενόπλων, την κλιματική αλλαγή και άλλα σημαντικά ζητήματα» είπε ο Τζο Μπάιντεν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top