Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Οι τέσσερις κρίσιμες πολιτείες για έλεγχο Γερουσίας

Θρίλερ για γερά νεύρα

Οι Ρεπουμπλικάνοι υπό τον Ντόναλντ Τραμπ ήθελαν οι σημερινές ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ να αποτελέσουν «προειδοποίηση» για τους Δημοκρατικούς / Μεσημεριανό Δελτίο STAR

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίχθηκαν οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ. Για πολλές έδρες στη Γερουσία αλλά και στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί ήταν σχεδόν ισόπαλοι.

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Τραμπ VS Μπάιντεν - Τα σενάρια για την Ελλάδα

Πλέον έχουν κλείσει οι κάλπες όμως συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων. Ακόμα δεν είναι σαφές που θα καταλήξουν επτά έδρες στη Γερουσία, της Τζόρτζια, της Αριζόνα, της Νεβάδα και του Γουισκόνσιν με το τελευταίο να καταλήγει ενδεχομένως στους Ρεπουμπλικάνους σύμφωνα με το CNN.

Οι μεγάλοι νικητές

Ο μεγάλος νικήτης είναι σίγουρα ο Ρον ΝτεΣάντις που «σάρωσε» στις εκλογές και επανεκλέχθηκε κυβερνήτης στη Φλόριντα. Επικράτησε εναντίον του αντιπάλου του Τσάρλι Κριστ.

ρον ντεσαντις

Ο Ρον ΝτεΣάντις (AP Photo/Rebecca Blackwell)

Στην Πενσιλβάνια οι Δημοκρατικοί νίκησαν με τον Τζον Φέτερμαν που επικράτησε εναντίον του Μεχμέτ Οζ για την έδρα στη Γερουσία.

εκλογες ηπα

Ο Τζον Φέτερμαν (AP Photo/Gene J. Puskar)

Οι Δημοκρατικοί κέρδισαν και την έδρα της Γερουσίας στο Νιού Χάμσαϊρ.

Στο Κογκρέσο επανεκλέχθηκαν και οι ομογενείς Νικόλ Μαλλιωτάκης, Κώστας Μπιλιράκης, Τζον Σαρμπάνης και Κρις Πάππας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν θα απευθύνει διάγγελμα στις 23.00 ώρα Ελλάδος. Σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε πως:

«Η Δημοκρατία δεν συμβαίνει τυχαία. Πρέπει να την υπερασπιστούμε, να την ενισχύσουμε, να την ανανεώσουμε. Θα πω περισσότερα το απόγευμα, όμως θέλω να ευχαριστήσω τους δημοσκόπους και τους αξιωματούχους που εργάστηκαν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας ώστε να διασφαλιστεί το ιερό δικαίωμά μας στην ψήφο. Και τους εκατομμυρία ανθρώπους που έκαναν τις φωνές τους να ακουστούν».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top