Nordic Monitor: Σχέδιο για προβοκάτσια της Τουρκίας στην Ελλάδα

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα από εξόριστο Τούρκο δημοσιογράφο

Σενάρια για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο τροφοδοτεί η αποκάλυψη για «μυστικό σχέδιο» του Ερντογάν για προβοκάτσια τύπου Ιμίων από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας. Το θέμα έφερε στο προσκήνιο εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος που ζει στη Σουηδία.

Οικονόμου για Τουρκία: Δε θα αφήσουμε καμία πρόκληση αναπάντητη

Ο Tούρκος πρόεδρος ρίχνει τις μυστικές υπηρεσίες στον υβριδικό πόλεμο. Αυτοί είναι κομάντος της ÖKK των Ειδικών Δυνάμεων, μέλη της οποίας υπηρετούν ως μυστικοί πράκτορες στην ΜΙΤ. Αυτούς θα χρησιμοποιήσει ο Ερντογάν στο πεδίο για να ανάψουν το φυτίλι στο Αιγαίο, σύμφωνα με το Nordic Monitor του δημοσιογράφου Αμντουλάχ Μποζγούρτ.

«Λέτε ότι θα έρθετε βράδυ στην Ελλάδα, σκέφτεστε να επιτεθείτε κ.Ερντογάν;»

Nordic Monitor: Σχέδιο για προβοκάτσια της Τουρκίας στην Ελλάδα

Το σχέδιο σύμφωνα με την αποκάλυψη περιλαμβάνει είτε σαμποτάζ σε ελληνικά νησιά που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά παράλια, είτε σκηνικό Ιμίων, δηλαδή η ύψωση τουρκικής σημαίας σε μία ή περισσότερες βραχονησίδες με σκοπό τον αιφνιδιασμό. 

Ένα τρίτο σενάριο είναι η διεξαγωγή επιχείρησης ψευδούς σημαίας για να δικαιολογηθεί μια τουρκική απάντηση.

Με φιρμάνια του Σουλτάνου διεκδικούν τα νησιά

Η φιλοκυβερνητική Γενί Σαφάκ, θυμήθηκε μέχρι και τα φιρμάνια και τα δήθεν κτηματολογικά  έγγραφα από Οθωμανικά Αρχεία που αφορούν ελληνικά νησιά,  όπως την Ρόδο τη Λέσβο ακόμη και την Κρήτη. 

Ωστόσο, την ώρα που ο Ερντογάν ρίχνει δηλητήριο, η χώρα μας απλώνει γέφυρα φιλίας με τη νέα ακτοπλοίκή σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σμύρνης. Μια προσπάθεια τριών χρόνων αποδίδει καρπούς, με τα δρομολόγια να εκτυελούνται τρεις φορές την εβδομάδα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top