Κριμαία: Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας αναλαμβάνει την προστασία της γέφυρας

Δύτες ελέγχουν τη ζημιά

Σε σοκ βρίσκεται το Κρεμλίνο μετά από την τεράστια έκρηξη που κατέστρεψε χθες τμήματα της γέφυρας του Κερτς.

Η Ρωσία έκανε λόγο για «πράξη τρομοκρατίας» και ο Πούτιν ζήτησε από την υπηρεσία ασφαλείας να ενισχύσει τα μέτρα προστασίας. Ρώσοι αξιωματούχοι ζητούν εκδίκηση.

Γέφυρα Κριμαίας: Γιατί η έκρηξη συνιστά πλήγμα για τους Ρώσους - 3 νεκροί

Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε ως αντίποινα 12 πυραυλικές επιθέσεις στη Ζαπορίζια, ισοπεδώνοντας κτίρια. Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 49 τραυματίστηκαν.

Βίντεο - ντοκουμέντο: Η στιγμή της έκρηξης στη γέφυρα της Κριμαίας

Ρώσοι δύτες ξεκίνησαν ενδελεχή εξέταση στη ζημιά που προκλήθηκε από την έκρηξη του Σαββάτου στη γέφυρα του Κερτς, που το Κρεμλίνο είχε εκθειάσει ως μια από τις καλύτερες, υπερ-μοντέρνες και καλά προστατευμένες κατασκευές.

Κριμαία: Ο οδηγός του φορτηγού που εξερράγη στη γέφυρα

γεφυρα εκρηξη

O Πούτιν κατά πάσα πιθανότητα δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη στο καμάρι του. Διέταξε να ενισχυθεί η ασφάλεια της γέφυρας  και των υποδομών που εφοδιάζουν με ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο την Κριμαία. Με διάταγμα, λίγες ώρες μετά την έκρηξη, ανέθεσε στην υπηρεσία ασφαλείας FSB (πρωην KGB) να ενισχύσει τα μέτρα προστασίας.

Έκρηξη στη γέφυρα του Κερτς: «Οφείλεται σε ανατίναξη οχήματος με εκρηκτικά»

Οι Ρώσοι επιμένουν στην εκδοχή του φορτηγού με εκρηκτικά. Ερευνούν το σπίτι του οδηγού. Και ξεκινούν εργασίες για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων τμημάτων, ενώ ήδη έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στα τμήματα που δεν χτυπήθηκαν. Όμως υπάρχουν φόβοι στην Κριμαία για ελλείψεις στα καύσιμα και τα τρόφιμα

γεφυρα εκρηξη

Ρώσοι αξιωματούχοι απαιτούν αντίποινα μετά το χτύπημα-σοκ στη γέφυρα. Τη νύχτα 12 ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις νύχτας κατέστρεψαν μερικώς κτίριο εννέα ορόφων στην Ζαπορίζια. Άλλα πέντε κτίρια διαμερισμάτων ισοπεδώθηκαν και πολλά υπέστησαν ζημιές. Τουλάχιστον 17 νεκροί και 49 τραυματίες.

Νέο αιματοκύλισμα στη Ζαπορίζια - Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Ώρες μετά την έκρηξη της γέφυρας, ο Πούτιν διόρισε νέο διοικητή για να ηγηθεί των στρατευμάτων της στην Ουκρανία. Έναν βετεράνο διοικητή που κατηγορήθηκε ότι επέβλεπε τον αποδεκατισμό της πόλης του Χαλεπίου στη Συρία.

γεφυρα εκρηξη


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top