Καθυστέρηση διαγγέλματος Πούτιν: To παρασκήνιο - Γιατί κλήθηκαν γιατροί

Σκηνές πανικού φέρεται να εκτυλίχθηκαν στο Κρεμλίνο

Επικίνδυνη κλιμάκωση από τον Ρώσο πρόεδρο / Βίντεο Star Βίντεο Star

Κρίσεις βήχα φέρεται να ήταν ο λόγος της -κατά 13 ώρες- καθυστέρησης του διαγγέλματος του Βλαντιμίρ Πούτιν προς τον λαό της Ρωσίας.

Πούτιν: Κήρυξε μερική επιστράτευση - «Δεν μπλοφάρουμε, έχουμε όπλα»

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, φέρεται να υπέστη κρίσεις βήχα και πόνου στο στήθος κατά την προετοιμασία του τηλεοπτικού του διαγγέλματος, το οποίο καθυστέρησε να μεταδοθεί για 13 ώρες.

Η Daily Mail επικαλείται πληροφορίες από κανάλι στο Telegram σύμφωνα με τις οποίες σκηνές χάους επικράτησαν  πριν τη βιντεοσκόπηση του διαγγέλματος του Βλαντιμίρ Πούτιν.

O λόγος της καθυστέρησης του διαγγέλματος Πούτιν

Κρίσεις βήχα φέρεται να υπέστη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν / AP

Ειδικότερα, σύμφωνα με το κανάλι General SVR στο Telegram το οποίο φέρεται να ανήκει σε πρώην εργαζόμενο στο Κρεμλίνο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν πριν να στηθεί μπροστά στην κάμερα για να καταγράψει το διάγγελμά του παρουσίασε έντονο βήχα και πόνους στο στήθος με αποτέλεσμα να κληθούν γιατροί.

Κατά την ίδια πηγή «οι γιατροί συνέστησαν την αναβολή της μαγνητοσκόπησης και πρότειναν ο Πούτιν να υποβληθεί σε εξετάσεις, κάτι που έγινε». Υπενθυμίζεται ότι οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για διάγγελμα Πούτιν το βράδυ της Τρίτης, όμως, τελικά αυτό αναβλήθηκε για το πρωί της Τετάρτης.

«Βέβαια, υπάρχει και η άποψη από άτομα από τον στενό κύκλο του προέδρου, πως ο Πούτιν προσποιήθηκε το πρόβλημα υγείας προκειμένου να αναβάλει το γύρισμα και να επανεξετάσει τις αποφάσεις του. Άτομα που βρίσκονται κοντά του γνωρίζουν την παθολογική αναβλητικότητα και την αβεβαιότητά του στη λήψη σημαντικών αποφάσεων» ανέφερε η ίδια πηγή.

Πούτιν: Το διάγγελμα και οι απειλές

«Πρόθεση της Δύσης είναι να μας αποδυναμώσουν και να μας καταστρέψουν, το λένε ανοιχτά αυτό» ισχυρίστηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγορώντας τις χώρες της Δύσης πως προσπαθούν να «μπλοκάρουν» κάθε πιθανότητα ανεξαρτησίας και ανάπτυξης.

Επιπλέον κατηγόρησε τη Δύση πως επιδίδεται σε πυρηνικό εκβιασμό σε βάρος της χώρας του και πως αν συνεχίσει, η Μόσχα θα απαντήσει με την ισχύ του τεράστιου οπλοστασίου της.

Ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε σήμερα ότι το προεδρικό διάταγμα για μερική επιστράτευση προβλέπει την κινητοποίηση επιπλέον 300.000 ανδρών για να συμμετάσχουν στη στρατιωτική επιχείρηση, όπως την αποκαλεί η Μόσχα, στην Ουκρανία.

Ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού

Ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού / AP

Στο μεταξύ, κύμα φυγής καταγράφεται μετά την ανακοίνωση της μερικής επιστράτευσης στη Ρωσία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top