Βασίλισσα Ελισάβετ – πρίγκιπας Φίλιππος: Μαζί στη ζωή, μαζί και στον θάνατο

Γιατί παρέμενε άταφος ο Φίλιππος

Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου θα κορυφωθούν οι δέκα μέρες εθνικού πένθους στη Βρετανία για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄. Η βασίλισσα θα ταφεί στις 16:00 (τοπική ώρα) στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ.

βασίλισσα Ελισάβετ πρίγκιπας Φίλιππος 1

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος

Το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου ήταν ο τελευταίος τόπος ανάπαυσης όλων σχεδόν των Βρετανών μοναρχών από τον βασιλιά Γεώργιο Γ', ο οποίος πέθανε το 1820.

Γάμος Ελισάβετ Φίλιππου

Η βασίλισσα Ελισάβετ παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Φίλιππο στο Αββαείο του Ουέστμινστερ το 1947

Το φέρετρο της βασίλισσας θα ταφεί στο βασιλικό θησαυροφυλάκιο μαζί με τον σύζυγό της, τους γονείς της και την αδελφή της. Στη μαρμάρινη πλάκα θα είναι χαραγμένο το όνομά της Elizabeth II 1926 – 2022.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Γιατί παρέμενε άταφος ο πρίγκιπας Φίλιππος

Ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε πεθάνει στις 9 Απριλίου 2022 σε ηλικία 99 ετών. Το φέρετρό του τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στους χώρους του Κάστρου του Ουίνδσορ. 

Φίλιππος Ελισάβετ

Ο πρίγκιπας Φίλιππος βρισκόταν πάντα στη σκιά της βασίλισσας Ελισάβετ

Μετά την τελετή, τα λείψανά του μεταφέρθηκαν στο βασιλικό θησαυροφυλάκιο, ένα σκοτεινό σπήλαιο που είναι κάτω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Έγινε έτσι το 25ο μέλος της βασιλικής οικογένειας που ενταφιάστηκε εκεί. 

βασίλισσα Ελισάβετ πρίγκιπας Φίλιππος

Ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε το 2021 και παρέμενε άταφος στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου

Ο πρίγκιπας Φίλιππος παρέμενε άταφος για περίπου ενάμιση χρόνο , καθώς όπως ορίζει το πρωτόκολλο, έπρεπε να περιμένει μέχρι να πεθάνει η σύζυγός του βασίλισσα Ελισάβετ, προκειμένου να ταφεί στην τελευταία του κατοικία.

Ελισάβετ Φίλιππος

Ο πρίγκιπας Φίλιππος θα ταφεί τώρα στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ

Τώρα, όπως έγινε γνωστό, τα λείψανά του θα μεταφερθούν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου για να αναπαυθεί για πάντα δίπλα στη σύζυγό του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top