Ο Juan Carlos θα πάει στην κηδεία της Ελισάβετ, αλλά θα καθίσει μόνος...

Παρούσα και η σύζυγός του, Σοφία

Αναταραχή και αναστάτωση φαίνεται να επικρατεί στην Ισπανία από τη διαρροή της είδησης ότι ο πρώην βασιλιάς της χώρας Χουάν Κάρλος θα παρευρεθεί στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ τη Δευτέρα στο Λονδίνο. 

Ο Χουάν Κάρλος ήταν μακρινός ξάδελφος της Ελισάβετ, παρ’ όλ’ αυτά στην Ισπανία είναι πλέον persona non gratta, μετά τη φυγή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ώστε να αποφύγει τις συνέπειες του νόμου από τις κατηγορίες για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος και διαπλοκή.

Χουάν Κάρλος βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ με τον πρώην βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και την πρώην βασίλισσα Σοφία

Ο ίδιος φρόντισε να διαρρεύσει την απόφασή του να πάει στην κηδεία της εξαδέλφης του, πριν καν το μάθει ο γιος του, βασιλιάς Φίλιππος. 

Σύμφωνα με τοην εφημερίδα El Mundo, η απόφασή του αυτή προκάλεσε εικασίες για το εάν ο Χουάν Κάρλος και ο βασιλιάς Φίλιππος θα παρευρίσκονται και οι δύο στην κηδεία της Ελισάβετ, δεδομένου ότι έχουν κληθεί μόνο ο ηγέτης ενός κράτους ή ο ηγεμόνας κι ένας συνοδός του, καθώς υπάρχει περιορισμός στις θέσεις. 

Χουάν Κάρλος Ελισάβετ

Ο Χουάν Κάρλος ήταν μακρινός ξάδελφος της βασίλισσας Ελισάβετ

Πάντως τόσο ο βασιλιάς Φίλιππος, όσο και η βασίλισσα Λετίθια, αλλά και η πρώην βασίλισσα Σοφία, έχουν επιβεβαιώσει στο Μπάκιγχαμ την παρουσία τους στην κηδεία της Ελισάβετ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χουάν Κάρλος θα περάσει μόνο 24 ώρες στο Λονδίνο και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να καθίσει δίπλα στη σύζυγό του, Σοφία, την οποία ουσιαστικά εγκατέλειψε, όταν διέφυγε στα ΗΑΕ μαζί με την επί πολλά χρόνια ερωμένη του. 

Χουάν Κάρλος Σοφία βασιλιάς Φίλιππος Λετίθια

Ο Χουάν Κάρλος παρέδωσε τον θρόνο στον γιο του Φίλιππο κι εγκατέλειψε την Ισπανία για να αποφύγει τον νόμο

Αυτό που απασχολεί τώρα την ισπανική κυβέρνηση είναι ποιος θα καλύψει το κόστος της πτήσης του Χουάν Κάρλος στο Λονδίνο. Η εφημερίδα El Debate αναφέρει πως μέλη της ισπανικής κυβέρνησης έχουν ζητήσει από τον βασιλικό οίκο της Ισπανίας να τον εμποδίσει να παρευρεθεί στην κηδεία.

H El Pais πάντως αναφέρει ότι ο Χουάν Κάρλος θα πάει απευθείας στο Λονδίνο από το Αμπού Ντάμπι και φέρεται ο ίδιος να έχει οργανώσει τις πτήσεις του από και προς την Αγγλία. 

Δεν αποκλείεται επίσης να ταξιδέψει με ιδιωτικό τζετ που ανήκει στη βασιλική οικογένεια του Άμπου Ντάμπι, η οποία και τον φιλοξενεί. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top