Βασίλισσα Ελισάβετ: Επέστρεψε η σορός της στο Μπάκιγχαμ

Σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι τη Δευτέρα που θα κηδευτεί

Η σορός της βασίλισας Ελισσάβετ αναχώρησε στις 8 το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) από το Εδιμβούργο αεροπορικώς για το Λονδίνο με την πτήση RAF Globemaster C-17, συνοδευόμενη από την πριγκίπισσα Άννα και τον σύζυγό της, αντιναύαρχο σερ Τίμοθι Λόρενς, συνεχίζοντας το τελευταίο ταξίδι της. 

Πέντε ημέρες μετά τον θάνατό της στη Σκωτία, η σορός της μεταφέρθηκε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, στο Λονδίνο, όπου την υποδέχθηκε ο βασιλιάς Κάρολος και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στους δρόμους του Λονδίνου υπό βροχή για να αποτίσουν έναν ύστατο φόρο τιμής στην βρετανίδα μονάρχη κατά την άφιξη της σορού της στην βρετανική πρωτεύουσα.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα, περίμεναν το φέρετρο στο Παλάτι. Παρόντες ήταν και ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Ουίλιαμ και Κέιτ.

Μια τιμητική φρουρά, που αποτελείται από τρεις αξιωματικούς και 96 στρατιώτες από τη Φρουρά του Βασιλιά, τοποθετήθηκε στο Τετράγωνο του Παλατιού.

Το φέρετρο της βασίλισσας θα βρίσκεται στο Bow Room του Μπάκιγχαμ καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Αφού περάσει από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, θα εκτεθεί στο παλάτι του Γουέστμινστερ, όπου το κοινό θα μπορεί να αποτίσει φόρο τιμής από τις 19:00 (ώρα Ελλάδος) της Τετάρτης έως τη Δευτέρα.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Επέστρεψε η σορός της στο Μπάκιγχαμ

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 (τοπική ώρα, 13:00 ώρα Ελλάδας), στο Αββαείο του Γουέστμινστερ.

Ουρές χιλιομέτρων και αμέτρητες ώρες αναμονή για το προσκύνημα στη βασίλισσα Ελισάβετ

Εν τω μεταξύ, το Λονδίνο προετοιμάζεται να υποδεχθεί τους εκατομμύρια θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας και λάτρεις της βασίλισσας Ελισάβετ συγκεκριμένα, που έχουν ήδη κατασκηνώσει στην πρωτεύουσα.

Εκτιμάται ότι το κοινό -που ενδεχομένως ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο- ίσως χρειαστεί να περιμένει από 17 έως και 35 ώρες για να πλησιάσει το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top