Βασιλιάς Κάρολος: Συντετριμμένος μπροστά από το φέρετρο της μητέρας του

Τα τέσσερα παιδιά της βασίλισσας συγκεντρώθηκαν γύρω από το φέρετρο

Μετά τη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Εδιμβούργου, ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας το λαϊκό προσκύνημα στη σορό της Ελισάβετ Β΄.

Χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν υπομονετικά για να μπουν στον ναό του Αγίου Αιγιδίου και να τιμήσουν τη βασίλισσα, τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατό της, σε ηλικία 96 ετών.

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Ελισάβετ - Συνόδευσε την πομπή ο Κάρολος

Το κλειστό φέρετρο, σκεπασμένο με το σκωτσέζικο βασιλικό λάβαρο, θα παραμείνει για 24 ώρες στο Εδιμβούργο και αύριο το βράδυ θα μεταφερθεί αεροπορικώς στο Λονδίνο. 

Πρωταγωνιστής είναι ο βασιλιάς Κάρολος ο οποίος από το πρωί της Δευτέρας συγκίνησε με τα λόγια που είπε για τη μητέρα του. Σήμερα ήταν εμφανώς συντετριμμένος κατά τη διάρκεια του λαϊκού προσκυνήματος.

Βασιλιάς Κάρολος: Συντετριμμένος μπροστά από το φέρετρο της μητέρας του

Τα τέσσερα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ συγκεντρώθηκαν γύρω από το φέρετρό της σήμερα, σε μια συγκλονιστική βραδινή αγρυπνία μέσα στον καθεδρικό ναό του St Giles, στο Εδιμβούργο.

Μετά από μια σύντομη πομπή, ο βασιλιάς Κάρολος Γ', η βασιλική πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Άντριου και ο πρίγκιπας Έντουαρντ στάθηκαν ο καθένας σε μία από τις τέσσερις γωνίες του δρύινου φέρετρου με τα κεφάλια τους σκυμμένα, σε μια τελετή γνωστή ως Αγρυπνία των Πριγκίπων.

Τα τέσσερα παιδιά της βασίλισσας συγκεντρώθηκαν γύρω από το φέρετρο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top