Ελισάβετ - Νταϊάνα: Δύο δυναμικές γυναίκες σε μια ιστορική κόντρα

Η σχέση τους άλλαξε για πάντα το παλάτι

Στις εφτά δεκαετίες που ήταν στον θρόνο, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του λαού της.

Όμως υπήρχε μία εποχή που η βασίλισσα αισθάνθηκε  την έντονη αποδοκιμασία του κόσμου ενώ ακόμα και  ο θεσμός της βρετανικής μοναρχίας αμφισβητήθηκε. Η σχέση Ελισάβετ με την Νταϊάνα άλλαξε για πάντα το παλάτι.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το χρονικό επιδείνωσης της υγείας της
        

H πιο σκοτεινή εποχή για το Μπάκιγχαμ και η πιο δύσκολη για την  Ελισάβετ ήταν όταν ήρθε αντιμέτωπη με το φαινόμενο - Νταϊάνα.

Η αντίστροφη μέτρηση  ξεκινά το 1985 όταν η Νταϊάνα μαθαίνει για την σχέση του Κάρολου με την Καμίλα. Η Ελισάβετ διαλέγει πλευρά, είναι με το στέμμα.

Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς: Από «αντροχωρίστρα», «βασιλική σύζυγος» 

H Νταϊάνα σε συνεντεύξεις της αποκάλυπτε, όλα όσα η Ελισάβετ δεν ήθελε να έρθουν ποτέ στο φως.  

Στις 31 Αυγούστου του 1997 η είδηση του τραγικού θανάτου της Νταϊάνα κάνει τον γύρο του κόσμου. Η Ελισάβετ δεν έκανε δηλώσεις αρχικά.
Για πρώτη φορά ο βρετανικός λαός γυρνά την πλάτη στην βασίλισσα του και έτσι ύστερα από ασφυκτική πίεση εκφωνεί διάγγελμα.

Κάρολος Γ': Οι σπουδές, το πάθος για τα φυτά και η σκιά της Νταϊάνα  

«Αυτό που σας λέω τώρα είναι ως βασίλισσα και ως γιαγιά, το λέω  μέσα από την καρδιά μου. Πρώτα από όλα θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στην Νταϊάνα,» είπε η βασίλισσα Ελισάβετ.

Σήμερα 25 χρόνια μετά τον θάνατο της Νταϊάνα, η Ελισάβετ φεύγει από την  ζωή. Ένα κεφάλαιο της Βρετανικής ιστορίας  μόλις έκλεισε για πάντα.     

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top