Σρι Λάνκα: Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός συμφώνησαν να παραιτηθούν

Ύστερα από το οργισμένο κάλεσμα χιλιάδων διαδηλωτών

Οι δύο άνδρες που βρίσκονται στο επίκεντρο της αναταραχής που προκλήθηκε από την οικονομική κατάρρευση της Σρι Λάνκα έχουν υποσχεθεί ότι θα λάβουν υπόψη τους το κάλεσμα δεκάδων χιλιάδων οργισμένων διαδηλωτών και θα παραιτηθούν.

Σρι Λάνκα: Οι διαδηλωτές μπήκαν στο λεηλατημένο προεδρικό μέγαρο

Ο πρόεδρος Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα, το τελευταίο από τα έξι μέλη της οικογένειας με τη μεγαλύτερη επιρροή της χώρας που εξακολουθούσε να είναι προσκολλημένο στην εξουσία, δήλωσε ότι θα εγκαταλείψει την εξουσία την Τετάρτη.

Ο εκλεγμένος πρωθυπουργός του ένας έμπειρος πολιτικός της αντιπολίτευσης που προσήχθη για να οδηγήσει τη χώρα έξω από την αβεβαιότητα, είπε ότι θα φύγει μόλις τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφωνήσουν σε μια κυβέρνηση ενότητας.

Αυτό το περιστατικό έρχεται μετά την κορύφωση της κρίσης στη χώρα το Σαββατοκύριακο. Τεράστια πλήθη κατέβηκαν στην πρωτεύουσα, Κολόμπο, και εισέβαλλαν στην επίσημη κατοικία του Ρατζαπάκσα καταλαμβάνοντας το παραθαλάσσιο γραφείο του.

Ώρες αργότερα οι ηγέτες πολιτικών κομμάτων στο κοινοβούλιο κάλεσαν και τους δύο ηγέτες να παραιτηθούν, διαδηλωτές εισέβαλαν επίσης στην κατοικία του πρωθυπουργού και της έβαλαν φωτιά. Οι χαοτικές σκηνές του Σαββάτου ήταν το αποκορύφωμα μετά από μήνες διαδηλώσεων.

Σρι Λάνκα: Εξαγριωμένα πλήθη εισέβαλαν στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο πρόεδρος Ρατζαπάκσα, του οποίου τα ίχνη αγνοούνται, είπε ότι θα αποχωρήσει από τα καθήκοντά του την Τετάρτη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top