Συναγερμός στη Βρετανία: Βρήκαν τον ιό της πολυομελίτιδας στα λύματα

Δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα της νόσου ή σχετικής παράλυσης

Εργαστήριο ιός

Συναγερμό στις υγειονομικές αρχές της Βρετανίας έχει προκαλέσει ο εντοπισμός ιχνών του ιού της πολυομελίτιδας κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου ελέγχου των λυμάτων στο Λονδίνο.

Ο Οργανισμός Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) δήλωσε ότι δείγματα αποβλήτων από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων του Beckton στο Newham βρέθηκαν θετικά για πολιομυελίτιδα τον Φεβρουάριο και ότι έκτοτε εντοπίστηκαν και άλλα θετικά δείγματα.

Βρετανία: Παραλύουν τα πάντα λόγω απεργίας στους σιδηρόδρομους

Οι υγειονομικοί στη Βρετανία πιστεύουν ότι υπήρξε κάποια εξάπλωση μεταξύ στενά συνδεδεμένων ατόμων στο βορειοανατολικό Λονδίνο -πιθανώς μελών μιας οικογένειας, με αποτέλεσμα η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) να κηρύξει συναγερμό σε εθνικό επίπεδο.

Όπως ανέφερε το Skynews, oι αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας ανησυχούν για την εξάπλωση του ιού στην κοινότητα μετά τη συλλογή δειγμάτων από το Beckton Sewage Treatment Works στο Λονδίνο, αλλά τόνισαν ότι ο κίνδυνος για το κοινό είναι εξαιρετικά χαμηλός. Σημειώνεται πως δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα της νόσου ή σχετικής παράλυσης.

«Έκρηξη» κορωνοϊού με 12.537 κρούσματα! 

Αρκετοί ιοί που σχετίζονται στενά με αυτόν της πολιομυελίτιδας βρέθηκαν σε δείγματα λυμάτων που ελήφθησαν μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαΐου.

Η κατάσταση συνέχισε να εξελίσσεται και ο ιός έχει πλέον ταξινομηθεί ως «προερχόμενος από εμβόλιο» ιός της πολιομυελίτιδας τύπου 2 (VDPV2).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top