Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν Long Covid

Ποια είναι τα συμπώματα σε κάθε φύλο

Covid: Οι γυναίκες είναι πολύ πιθανότερο να εμφανίσουν μακρά Covid-19

Η πιθανότητα μια γυναίκα που έχει μολυνθεί από κορωνοϊό, να εμφανίσει μακρόχρονης διάρκειας συμπτώματα, είναι 22% μεγαλύτερη σε σχέση με τον αντίστοιχο κίνδυνο ένας άνδρας να πάσχει από μακρά Covid-19, δείχνει μια νέα διεθνής επιστημονική μελέτη.

Ως μακρά Covid-19 θεωρείται το σύνδρομο των επιπλοκών που επιμένουν για πάνω από έναν μήνα μετά την αρχική λοίμωξη, μερικές φορές ακόμα και για πολλούς μήνες ή ένα έτος.

Μάσκα ακόμα και στην παραλία συστήνουν στην Ιταλία

Οι ερευνητές, οι οποίοι ανέλυσαν στοιχεία από 35 έρευνες που αφορούσαν συνολικά σχεδόν 1,4 εκατομμύρια ασθενείς διεθνώς και έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Current Medical Research and Opinion», επεσήμαναν επίσης ότι τα συμπτώματα της μακρόχρονης Covid-19 είναι συνήθως αρκετά διαφορετικά ανάμεσα στα δύο φύλα.

Η πιθανότητα μια γυναίκα που έχει μολυνθεί από κορωνοϊό, να εμφανίσει μακρόχρονης διάρκειας συμπτώματα, είναι 22% σε σύγκριση με έναν άνδρα

Long Covid: Ποια είναι τα συμπτώματα στις γυναίκες 

Οι γυναίκες πάσχουν συχνότερα από συμπτώματα στα αυτιά, τη μύτη και τον λαιμό, διαταραχές ψυχικής διάθεσης όπως η κατάθλιψη, νευρολογικά, δερματολογικά, γαστρεντερικά, αναπνευστικά, μυοσκελετικά, ρευματολογικά προβλήματα και κόπωση. Οι άνδρες εμφανίζουν συχνότερα ενδοκρινολογικές-μεταβολικές διαταραχές, όπως διαβήτη και κυρίως προβλήματα στα νεφρά.

Κορωνοϊός: «Η υποπαραλλαγή 4 κάνει 40άρια» – Πού εμφανίζεται

Εν μέρει αυτές οι διαφορές αποδίδονται από τους ερευνητές στις διαφορές του ανοσοποιητικού συστήματος των δύο φύλων, καθώς οι γυναίκες έχουν συνήθως πιο γρήγορες και ισχυρές ανοσιακές αντιδράσεις, οι οποίες μπορούν να τις προστατεύσουν καλύτερα από την αρχική λοίμωξη, αλλά ταυτόχρονα είναι πιο ευάλωτες στις παρατεταμένες νόσους που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα.
 

Ανησυχία για τον κορωνοϊό - Γιατί αυξάνονται τα κρούσματα

Η μελέτη επισημαίνει, επίσης, ότι οι γυναίκες είναι πιθανώς σε μεγαλύτερο κίνδυνο έκθεσης στον κωρονοϊό σε ορισμένα λίγο-πολύ γυναικοκρατούμενα επαγγέλματα, όπως η εκπαίδευση και η νοσηλευτική, πράγμα που μπορεί να αυξάνει και τον κίνδυνο μακράς Covid-19 γι' αυτές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top