Σουηδία: Θα συνεχίσουμε τον διάλογο με την Τουρκία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Πρωθυπουργός της Σουηδίας: Θα διευθετήσουμε τυχόν ζητήματα και παρεξηγήσεις

«Όσο είμαι εγώ πρόεδρος, δε θα μπει στο ΝΑΤΟ Σουηδία και Φινλανδία» έχει δηλώσει ο Ερντογάν - Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Η Σουηδία σκοπεύει να συνεχίσει τον διάλογο με την Τουρκία σχετικά με την ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ, όπως δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της Σουηδίας, Μαγκνταλένα Άντερσον.

Ερντογάν: «Όσο είμαι Πρόεδρος, δε θα μπει στο ΝΑΤΟ Σουηδία και Φινλανδία»

«Προσμένω να έχω στο εγγύς μέλλον εποικοδομητικές συναντήσεις με την Τουρκία», είπε σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

«Οι απαντήσεις μας σε αιτήματα και επίσης ερωτήματα από την Τουρκία θα τις δώσουμε απευθείας στην Τουρκία και επίσης θα διευθετήσουμε τυχόν ζητήματα και παρεξηγήσεις που μπορεί να υπάρχουν», τόνισε η Σουηδή πρωθυπουργός.

Η Τουρκία θα συζητήσει με Φινλανδία και Σουηδία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Η Σουηδία και η Φινλανδία υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ τον περασμένο μήνα, αλλά οι υποψηφιότητες τους αντιμετώπισαν αντιρρήσεις από την Άγκυρα, η οποία κατηγορεί τις δύο σκανδιναβικές χώρες ότι προσφέρουν ασφαλή καταφύγια σε Κούρδους μαχητές, με την Άγκυρα να ζητά επίσης αυτές τις δύο χώρες να ανακαλέσουν απαγόρευση εξαγωγών όπλων στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν εκβιάζει το ΝΑΤΟ με το Κυπριακό

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top