Ιράν: «Μετά το Σάββατο έκοψαν κάθε επικοινωνία», λέει μητέρα ναυτικού

Συνεχίζεται το θρίλερ με το ρεσάλτο στα ελληνικά πλοία

Στο ιρανικό λιμάνι Μπανταραμπάς οδηγούνται τα δύο ελληνόκτητα τάνκερ μετά την επιδρομή από τους «Φρουρούς της Επανάστασης» στον Περσικό Κόλπο. Εκεί όπως έγινε γνωστό θα γίνει μετάγγιση του πετρελαίου που μεταφέρουν. Την ίδια ώρα συγγενείς των Ελλήνων ναυτικών που βρίσκονται στα πλοία δήλωσαν ότι έχει διακοπεί και πάλι η επικοινωνία μαζί τους. 

Η Ελπίδα Βεβαιάκη, μητέρα ενός 30χρονου ναυτικού που βρίσκεται πάνω στα πλοία είπε στο OPEN ότι έχει να μιλήσει στον γιο της από το Σάββατο. 

Ίράν: Στο Μπαντάρ μεταφέρονται τα δύο ελληνικά πλοία που κατέλαβαν κομάντος

«Επικοινωνήσαμε το Σάββατο το απόγευμα για πολύ λίγο, καλά είναι όλο το πλήρωμα. Δεν τους έχουν πειράξει. Δεν ξέρουν γιατί έχει γίνει όλη αυτή η ιστορία, περιμένουμε ό,τι καλύτερο. Την Παρασκευή που μπήκαν μέσα από αέρος με τα ελικόπτερα φοβήθηκαν όλοι φυσικά, ξαφνικά να βλέπεις στο καράβι 18 οπλισμένοι δεν είναι ότι καλύτερο. Τρομοκρατήθηκαν, τους πήραν τα κινητά και τους είπαν ότι αυτοί κάνουν κουμάντο, αργότερα τους τα έδωσαν. Έκοψαν κάθε επικοινωνία με τους συγγενείς, δεν υπάρχει ίντερνετ», είπε.

Σύμφωνα με την ίδια, οι ναυτικοί κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα στο πλοίο, στο οποίο έχουν παραμείνει οχτώ φρουροί. 

Ιράν: Αποκαταστάθηκε η επικοινωνία με τους εννέα Έλληνες ναυτικούς

«Τους έχουν αγκυροβολήσει ανοιχτά του Ιράν και είναι εκεί δεμένοι. Από το υπουργείο δεν έχουν επικοινωνήσει, με την εταιρεία μιλάμε. Όλοι μιλάνε για αντίποινα, τι θα γίνει από εκεί και ύστερα δεν ξέρει κανείς. Δεν τους ενδιαφέρει ο κόσμος που είναι μέσα, το φορτίο θέλουν», τόνισε η μητέρα του ναυτικού. 

Ιράν: Αντίποινα το ρεσάλτο στα ελληνικά πλοία

Σύμφωνα με πληροφορίες η καταδρομική επιδρομή των Φρουρών της Επανάστασης στο Delta Poseidon και στο Prudent Warrior έγινε ως αντίποινα μετά τη δέσμευση του ρωσικού πλοίου Pegas στα ανατολικά της Καρύστου τον περασμένο Απρίλιο. 

Οι διάλογοι την ώρα του ρεσάλτο: «Μη μας πειράξετε, έχουμε οικογένειες»

Οι ελληνικές αρχές μετά από εντολή της Αρχής για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες, στις 19 Απριλίου δέσμευσαν το ρωσικό δεξαμενόπλοιο Pegas, στο οποίο επέβαιναν 19 Ρώσοι ναυτικοί, στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Φρουροί της Επανάστασης: Πώς έγινε το ρεσάλτο στα δύο ελληνικά πλοία

Τρεις ημέρες μετά οι υπεύθυνοι του πλοίου εμφάνισαν επίσημα έγγραφα από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ), βάσει των οποίων προκύπτει ότι η ιδιοκτησία του πλοίου είχε μεταβιβαστεί πριν τον πόλεμο σε εταιρεία που δεν υπόκειται σε κυρώσεις και το πλοίο αποδεσμεύτηκε.

Όλο το παρασκήνιο πίσω από το ρεσάλτο των ελληνικών πλοίων στο Ιράν

Σε χθεσινό του τηλεγράφημα, το ιρανικό πρακτορείο Nour News αναφέρει ότι «η κατάληψη των δύο ελληνικών πετρελαιοφόρων αποτελεί πράξη αντιποίνων ως απόρροια της συντονισμένης κλοπής ιρανικού πετρελαίου εκ μέρους της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών», χωρίς όμως να αναφέρει συγκεκριμένα ποιο γεγονός αιτιολογεί τα ιρανικά αντίποινα κατά της Ελλάδας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top