Ίράν: Στο Μπαντάρ μεταφέρονται τα δύο ελληνικά πλοία που κατέλαβαν κομάντος

Οι ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους - Μίλησαν με συγγενείς

Τα δύο ελληνικά πλοία που κατέλαβαν Ιρανοί κομμάντος την Παρασκευή, μεταφέρονται πλέον στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς στη νότια ακτή του Ιράν στον Περσικό Κόλπο.

Οι Έλληνες ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους. Οι καταληψίες τους επέστρεψαν τα κινητά τους τηλέφωνά τους και τους επετράπη μέσα στο Σαββατοκύριακο να έρθουν σε επαφή με τους συγγενείς τους και τους εργοδότες τους.

Ιράν: Αποκαταστάθηκε η επικοινωνία με τους εννέα Έλληνες ναυτικούς

Στο Prudent Warrior, το ένα από τα δύο ελληνικά τάνκερ, επιβαίνουν 23 ναυτικοί: 15 Φιλιππινέζοι, επτά Έλληνες και ένας Κύπριος. «Είμαστε σε τακτική επαφή με τον πλοίαρχο», δηλώνει στο site TradeWinds διευθυντικό στέλεχος της Polembros Shipping στην οποία ανήκει το Prudent Warrior.

Το Delta Poseidon από την άλλη πλευρά, που ελέγχεται από την Delta Tankers, έχει 21 Φιλιππινέζους και δύο Έλληνες ναυτικούς.

Οι «Φρουροί της Επανάστασης», που αποτελούν μέλη των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, έχουν αναλάβει την ευθύνη για το ρεσάλτο στα δύο ελληνικά πλοία.

Σύμφωνα με διευθύνοντες των δύο ελληνικών εταιρειών τους οποίους επικαλείται το TradeWinds, οι ιρανικές Aρχές δεν έχουν δώσει επισήμως αιτιολογήσει την κατάληψη των εν λόγω πλοίων. Αυτό που υποστήριξαν, αρχικά, είναι πως προχωρούν σε επιθεώρηση με σκοπό να ελέγξουν τα έγγραφα των πλοίων και την κατάστασή τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top