Λαβρόφ: Η Ρωσία θέλει να επικεντρωθεί στις σχέσεις της με την Κίνα

Για «ρωσοφοβία» της Δύσης έκανε λόγο ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών

Δηλώσεις του Λαβρόφ είχαν προκαλέσει και διπλωματικό επεισόδιο με το Ισραήλ καθώς ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών υποστήριξε πως ο Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες 

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέι Λαβρόφ, η Ρωσία θα αναπτύξει ταχύτερα τους οικονομικούς δεσμούς της με την Κίνα αφού η Δύση έλαβε «θέση δικτάτορα».

Διπλωματικό επεισόδιο Ρωσίας – Ισραήλ μετά από δηλώσεις του Λαβρόφ

Συγκεκριμένα ο Λαβρόφ είπε τη Δευτέρα πως η Μόσχα θα αποφασίσει αν χρειάζεται ή όχι να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τη Δύση όμως σίγουρα θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη οικονομικών σχέσεων με την Κίνα.

Ουκρανία: Ο Λαβρόφ αρνείται ειρηνευτικές συνομιλίες με το Κίεβο

Ο Λαβρόφ ανέφερε πως οι χώρες της Δύσης έχουν επιδείξει «ρωσοφοβία» από τότε που η Ρωσία άρχισε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Ουκρανία: Η Μόσχα απειλεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο

«Αν (η Δύση) θέλει να προσφέρει κάτι αναφορικά με την αποκατάσταση των σχέσεών μας, τότε θα εξετάσουμε σοβαρά αν το χρειαζόμαστε ή όχι», είπε ο Λαβρόφ σε ομιλία του, σύμφωνα με απομαγνητοφώνηση που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Επέμεινε ότι στόχος της Ρωσίας πλέον είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των δεσμών της με την Κίνα. «Τώρα που η Δύση έλαβε ‘θέση δικτάτορα’, οι οικονομικοί δεσμοί μας με την Κίνα θα αναπτυχθούν ακόμη ταχύτερα», είπε ο Λαβρόφ.

Λαβρόφ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία δε σταματά για έναν λόγο
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top