Η Ρωσία απαγόρευσε στον Τζο Μπάιντεν την είσοδο στη χώρα

Ο Μπάιντεν υπέγραψε το «πακέτο βοήθειας», ύψους 40 δισ. για την Ουκρανία

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τον πόλεμο στην Ουκρανία (17/5/22)

Η Ρωσία ανακοίνωσε την απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε δεκάδες Αμερικανούς, ανάμεσα στους οποίος και ο Τζο Μπάιντεν. Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος  υπέγραψε το «πακέτο βοήθειας», ύψους 40 δισεκ. δολαρίων, για την Ουκρανία.

Ουκρανία: Φορτίο με όπλα από τη Δύση, ανέφεραν πως «χτύπησαν» οι Ρώσοι

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύει την είσοδο στο έδαφός της σε 963 Αμερικανούς, περιλαμβανομένων του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, του υπουργού Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, και του επικεφαλής της CIA, Ουΐλιαμ Μπερνς.

Ρωσία: «Έπεσε» το εργοστάσιο Αζοφστάλ - «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο»

Η απαγόρευση αυτή έχει μόνο συμβολική σημασία, αλλά εντάσσεται σε μια διαρκή επιδείνωση των σχέσεων Μόσχας - Ουάσινγκτον και τους συμμάχους της από τις 24 Φεβρουαρίου που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία. 

Σοκαριστικό βίντεο: Ρώσοι στρατιώτες οδηγούν Ουκρανούς προς εκτέλεση

Βλαντίμιρ Πούτιν - Τζο Μπάιντεν

Οι σχέσεις Ρωσίας - ΗΠΑ έχουν επιδεινωθεί μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία - AP Images

Ο Μπάιντεν υπέγραψε το «πακέτο βοήθειας», ύψους 40 δισεκ. δολαρίων, για την Ουκρανία 

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε το νομοσχέδιο παροχής πακέτου βοήθειας, ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία.

ΟΗΕ: «Ο Πούτιν προκαλεί σκόπιμα παγκόσμια επισιτιστική κρίση»

Πριν από λίγες ημέρες το νομοσχέδιο είχε εγκριθεί με μεγάλη πλειοψηφία από το Κογκρέσο και είχε προωθηθεί στον Λευκό Οίκο για να υπογραφεί από τον αμερικανό πρόεδρο.

Αυτό το πακέτο βοήθειας περιλαμβάνει ένα ανθρωπιστικό κομμάτι, αλλά επίσης και ένα εξοπλιστικό. Την περασμένη εβδομάδα έλαβε έγκριση και από την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η αποδέσμευση 6 δισ. δολ. ώστε η Ουκρανία να εξοπλιστεί με τεθωρακισμένα οχήματα και να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνά της, την ώρα που μαίνονται οι μάχες στις νότιες και ανατολικές επαρχίες της. Περίπου 9 δισεκ. δολάρια θα δοθούν εξάλλου για να διασφαλιστεί «η συνέχιση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών».

Στα μέσα Μαρτίου το Κογκρέσο είχε ήδη αποδεσμεύσει περίπου 14 δισ. δολ. για την αντιμετώπιση της ουκρανικής κρίσης. Όμως ο πρόεδρος Μπάιντεν ζητούσε εδώ και πολλές εβδομάδες μια σημαντική τροποποίηση στον προϋπολογισμό ώστε να στηρίξει την Ουκρανία σε αυτή τη νέα φάση του πολέμου.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος βρίσκεται στη Σεούλ για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου της Νότιας Κορέας Γιουν-Σουκ γέολ πριν από 11 ημέρες, υπέγραψε επίσης και ένα νομοσχέδιο με στόχο να βελτιώσει την πρόσβαση στο βρεφικό γάλα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top