Ρωσία: «Έπεσε» το εργοστάσιο Αζοφστάλ - «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο»

«Πάνω από 2.000 Ουκρανοί μαχητές παραδόθηκαν»

«Έπεσε» το εργοστάσιο Αζοφστάλ - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι το εργοστάσιο του Αζοφστάλ «έπεσε» και ότι έχει τον πλήρη έλεγχό του. Εκατοντάδες Ουκρανοί παραδόθηκαν, ενώ οι συγγενείς του αγωνιούν για την τύχη τους.

Ουκρανία: «Κόλαση» το Ντονμπάς σύμφωνα με τον Ζελένσκι

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα πως το εργοστάσιο της χαλυβουργίας Αζοφστάλ στη Μαριούπολη εκκενώθηκε πλήρως.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, συνολικά 2.439 ουκρανοί μαχητές παραδόθηκαν.

Σοκαριστικό βίντεο: Ρώσοι στρατιώτες οδηγούν Ουκρανούς προς εκτέλεση

Αζοφστάλ

εργοστάσιο Αζοφστάλ

Ουκρανία: Συγγενείς των Ουκρανών μαχητών που παραδόθηκαν στο Αζοφστάλ αγωνιούν για την τύχη τους        

Οικογένειες Ουκρανών μαχητών που παραδόθηκαν στο εργοστάσιο Αζοφστάλ της Μαριούπολης εξέφρασαν σήμερα την αγωνία τους για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στην Κωνσταντινούπολη τέσσερις συγγενείς Ουκρανών μαχητών, η Ναταλία Ζαρίτσκα - σύζυγος ενός εκ των υπερασπιστών της Μαριούπολης που είχαν οχυρωθεί στο εργοστάσιο χάλυβα - είπε ότι δεν έχει νέα του εδώ και δύο ημέρες, ύστερα από μια 10λεπτη ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω Telegram.

Ουκρανοί στρατιώτες Αζοφστάλ

Ουκρανοί στρατιώτες

Μια μητέρα και τρεις σύζυγοι Ουκρανών μαχητών που παραδόθηκαν στο Αζοφστάλ, ταξίδεψαν στην Τουρκία για να ζητήσουν τη μεσολάβηση της τουρκικής κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να βεβαιωθούν πως οι συγγενείς τους είναι καλά στην υγεία τους.

Αβεβαιότητα επικρατεί για την τύχη τους, με το Κίεβο να επιθυμεί την ανταλλαγή των Ουκρανών μαχητών του Αζοφστάλ με Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου. Στον αντίποδα, Ρώσοι βουλευτές ζήτησαν να δικαστούν για εγκλήματα πολέμου.

O διοικητής του ουκρανικού Τάγματος Αζόφ είπε νωρίτερα σήμερα σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα ότι οι άμαχοι και οι βαριά τραυματίες έχουν απομακρυνθεί από το εργοστάσιο χαλυβουργίας της Μαριούπολης, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για την τύχη των υπολοίπων μαχητών.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top