Ουκρανία: «Κόλαση» το Ντονμπάς σύμφωνα με τον Ζελένσκι

Χαρακτήρισε επένδυση για την ασφάλεια της Δύσης το πακέτο βοήθειας

Ανησυχία για επισιτιστική κρίση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να πιέζουν την ουκρανική περιοχή Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία. Ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως η περιοχή έχει μετατραπεί σε «κόλαση».

Ουκρανία: Εκκενώνεται το Αζοφστάλ μετά από 82 ημέρες πολιορκίας

Επιπλέον ο Ζελένσκι, χαρακτήρισε ως επένδυση για την ασφάλεια της Δύσης το τεράστιο πακέτο οικονομικής, στρατιωτικής και ανθρωπιστικής βοήθειας που εγκρίθηκε στις ΗΠΑ.

Ουκρανία: Τον πυροβόλησαν, τον έθαψαν ζωντανό και όμως επέζησε!

Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε χθες το πακέτο 40 δισ. δολαρίων για να υποστηριχθεί η πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας, στην οποία εισέβαλε ο στρατός της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου.

Ουκρανία: «Ο πόλεμος μπαίνει σε παρατεταμένη φάση»

«Για τους εταίρους μας δεν πρόκειται απλά για έξοδα ή δωρεές», είπε ο Ζελένσκι στο μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του που μεταφορτώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. «Είναι συμβολή στην δική τους ασφάλεια, διότι η προστασία της Ουκρανίας σημαίνει δική τους προστασία έναντι των νέων πολέμων και κρίσεων που μπορεί να προκαλέσει η Ρωσία», επιχειρηματολόγησε.

Έπεσε η Μαριούπολη - Παραδόθηκαν oι υπερασπιστές του Αζοφστάλ

Η νέα αμερικανική βοήθεια θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκτήσει άρματα μάχης και να ενισχύσει την αντιαεροπορική της άμυνα, την ώρα που η Ρωσία συνεχίζει να επικεντρώνει τις προσπάθειές της στο ανατολικό και στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ανησυχία για επισιτιστική κρίση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Ρωσικοί βομβαρδισμοί είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 άμαχοι και να τραυματιστούν άλλοι 40 χθες στη Σεβεροντονιέτσκ, στην περιφέρεια Λουγκάνσκ, σύμφωνα με τον επικεφαλής των τοπικών αρχών Σερχίι Χαϊντάι, που κατηγόρησε τους Ρώσους πως έβαλαν στο στόχαστρο κυρίως σπίτια και προειδοποίησε ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί κι άλλο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top