Ουκρανία: Τον πυροβόλησαν, τον έθαψαν ζωντανό και όμως επέζησε!

Η απίστευτη ιστορία του Ουκρανού Μικόλα Κουλιτσένκο

Μετά την πτώση της Μαριούπολης, η Ουκρανία προειδοποιεί πως ο πόλεμος μπαίνει σε παρατεταμένη φάση

Μία τρομερή ιστορία αφηγείται ο Ουκρανός Μικόλα Κουλιτσένκο, από τον πόλεμο της Ρωσίας ενάντια στην Ουκρανία. Οι στιγμές που έζησε ήταν τόσο τρομερές... αφού κατάφερε να ξεγελάσει τον θάνατο και να είναι σε θέση να την εξιστορήσει.

Παγκόσμια Τράπεζα: 30 δισ. για την αντιμετώπιση μίας διατροφικής κρίσης

 

Ο αυτοσχέδιος τάφος στον οποίο θάφτηκε ο Ουκρανός Μικόλα Κουλιτσένκο και τα δύο αδέρφια του 3,5 εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου, σε γη που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις

Δίπλα σε έναν απομακρυσμένο δρόμο στη βόρεια περιοχή Τσερνίχιβ, βρίσκεται ο αυτοσχέδιος τάφος στον οποίο θάφτηκαν ο ίδιος και τα δύο αδέρφια του 3,5 εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου, σε γη που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις. Και οι τρεις είχαν πυροβοληθεί από Ρώσους στρατιώτες. Αυτός ήταν ο μόνος που με κάποιον τρόπο, ως εκ θαύματος, επέζησε. «Είναι σαν να αναστήθηκα», δηλώνει ο 33χρονος.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ρωσική στρατιωτική ομάδα βομβαρδίστηκε και οι Ρώσοι στρατιώτες ξεκίνησαν να αναζητούν τους υπεύθυνους. Έτσι έφτασαν και στο σπίτι όπου έμενε ο Μικόλα με τα δύο αδέρφια του, Γέβγεν και Ντμίτρο, και την αδερφή τους, Ιρίνα - η οποία ακόμα δεν έχει συγχωρήσει τον εαυτό της που δεν ήταν σπίτι εκείνη την ημέρα.

Όπως δηλώνει ο Μικόλα Κουλιτσένκο: «Αυτή η ιστορία πρέπει να ακουστεί σε όλους, όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά σε όλο τον κόσμο»

Σύμφωνα με τον Μικόλα, μόλις βρήκαν τα στρατιωτικά μετάλλια που είχε ο παππούς τους και μια στρατιωτική τσάντα που ανήκε στον 30χρονο Γέβγεν, ο οποίος ήταν αλεξιπτωτιστής, οι στρατιώτες πείστηκαν ότι κάτι τους έκρυβαν. Οι τρεις τους οδηγήθηκαν σε ένα υπόγειο όπου ανακρίθηκαν για τρεις ημέρες. Ο Μικόλα συνέχιζε να ελπίζει ότι οι Ρώσοι θα τους απελευθέρωναν, αλλά την τέταρτη μέρα, λέει, η διάθεσή τους άλλαξε.

 

«Χτυπούσαν όλο μου το σώμα με μια μεταλλική ράβδο και έβαλαν την κάννη ενός όπλου μέσα στο στόμα μου», θυμάται. Μαζί με τα αδέρφια του, βασανίστηκε μέχρι που έχασε τις αισθήσεις του. Οπως λέει τους είχαν δεμένα τα μάτια, τα χέρια και τα πόδια με ταινία και τους οδήγησαν με στρατιωτικό όχημα πέντε Ρώσοι στρατιώτες σε ένα ερημικό οικόπεδο. Τους έβαλαν να γονατίσουν, με δεμένα τα μάτια, ενώ έσκαψαν ένα λάκκο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Άκουσα έναν  πυροβολισμό πίσω μου και ο αδερφός μου Ντμίτρο έπεσε στο έδαφος». Στη συνέχεια, ένιωσε τον Γέβγεν, τον νεότερο από τους τρεις, να πέφτει δίπλα του. «Σκέφτηκα ότι ήμουν ο επόμενος», εξιστορεί. Ομως η σφαίρα μπήκε στο μάγουλο του Μίκολα και βγήκε δίπλα στο δεξί του αυτί. Ηξερε ότι η μόνη του ελπίδα επιβίωσης ήταν να προσποιηθεί ότι ήταν νεκρός.

«Ήταν δύσκολο για μένα να αναπνεύσω, αφού ο Ντίμα (Ντμίτρο) ήταν ξαπλωμένος από πάνω μου, αλλά χρησιμοποιώντας τα χέρια και τα γόνατά μου, μπόρεσα να σπρώξω τον μεγαλύτερο αδερφό μου στο πλάι του λάκκου και μετά ανέβηκα έξω», σχολιάζει. 

Η Σουηδία ζητά επίσημα ένταξη στο ΝΑΤΟ

«Ημουν τυχερός... και τώρα πρέπει απλώς να συνεχίσω να ζω», τονίζει. «Αυτή η ιστορία πρέπει να ακουστεί σε όλους, όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά σε όλο τον κόσμο, γιατί τέτοια πράγματα συμβαίνουν καθημερινά εδώ και αυτό που συνέβη σε εμένα είναι μόνο ένα στο δισεκατομμύριο».

Σε όλη την Ουκρανία, έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής περισσότερα από 11.600 φερόμενα εγκλήματα πολέμου, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top